Hantera licenser

Introduktion

Du hittar sidan via Systemadministration -> Mitt TimeLog-konto -> Hantera licenser.

Det är endast användare med åtkomst till Mitt TimeLog-konto som kan se den här informationen.
Du kan länka Mitt TimeLog-konto till en behörighet i Systemadministration -> Medarbetare -> Behörighet- och rättighetsnivåer.

Beskrivning

Här kan du hantera antalet licenser för din abonnemang. Du kan alltid se hur många licenser du har köpt för abonnemangsperioden och hur många licenser du har tillgängliga för nya användare. Det är också här du justerar antalet licenser för din nästa betalningsperiod om du har färre användaren.

Sidan är uppdelad i två delar: Alla licenser och Licenser för tilläggsmoduler.

Alla licenser

Du ser dina licenser i tre olika sektioner:

• Licenser: Få en överblick över de användarlicenser du behöver för dina medarbetare
  • Tilläggsmoduler: Få en överblick över de licenser du behöver för specifika moduler, t.ex. Microsoft Outlook eller TimeLog CRM
  • Integrationer: Få en överblick över de avgifter du betalar för integrationer, t.ex. Business Central och Visma Admin

Härigenom kan du se hur många licenser du använder av det totala antalet licenser som du har köpt för den här abonnemangsperioden.

Tänk på: Om du använder Business Central, Visma Admin, NAV, TimeLog MLE eller resursplaneraren ser du användarlicenserna under Licenser. De står efter antalet standardlicenser du har köpt.

Köp licenser

Du behöver en licens för varje medarbetare du skapar i TimeLog. Om du aktiverar nya användare utan att det finns tillgängliga licenser rödmarkeras det. Du har sedan sju dagar på dig att köpa extra licenser. Om du inte gör det kommer användaren/användarna att inaktiveras igen.

1. Klicka på pennan för att ändra
  2. Ändra antalet licenser du behöver
  3. Klicka på Bekräfta för att attestera ändringen

Det kan ta några minuter innan du ser att antalet licenser har ändrats. Fakturan för de köpta licenserna kommer att utgå från den återstående perioden av din nuvarande betalningsperiod.

För nästa betalningsperiod kommer du automatiskt att få en faktura för det totala antalet köpta licenser.

Minska antalet licenser för nästa betalningsperiod

Om du vet att du kommer att ha fler eller färre användare under nästa betalningsperiod kan du alltid ändra antalet licenser manuellt.

1. Klicka på pennan för att ändra
  2. Ändra antalet licenser du behöver
  3. Klicka på Bekräfta för att attestera ändringen

Det måste alltid finnas minst 1 licens. Om du vill ändra till 0 licenser måste du kontakta support@timelog.se för att säga upp ditt abonnemang.

Det är viktigt att du gör det innan nästa betalningsperiod börjar eftersom det är ditt ansvar att veta hur många licenser du behöver. Om du minskar antalet licenser ändras det automatiskt nästa gång du faktureras.

Om du har ändrat till för få licenser jämfört med antalet aktiva användare kommer de senaste skapade användarna automatiskt att inaktiveras efter sju dagar om du inte köper fler licenser. Kom ihåg att inaktivera användarna på deras medarbetarkort när du minskar antalet licenser.

Du får ett bekräftelsemejl när du ändrar antalet licenser. Det kommer också att visas i åtgärdsloggen som finns i menyn till vänster.

Om du minskar antalet licenser för nästa abonnemangsperiod och sedan köper fler licenser kommer antalet licenser för nästa abonnemangsperiod automatiskt att justeras till antalet köpta licenser. Om du fortfarande vill minska antalet licenser för nästa period måste du justera det igen.

Licenser för tilläggsmoduler

Du får en full översikt över de tilldelade licenserna och ser vilka medarbetare de tillhör.

I sökfältet kan du söka efter allt i tabellen. Du kan också använda den nedrullningsbara listan för att välja en specifik modul och få en detaljerad översikt.

Du lägger till och tar bort tilläggsmoduler genom att justera antalet licenser i översikten Alla licenser.