Flytta saldo från ett lönekonto till ett annat

Introduktion

I Löneadministrationen kan du flytta tid från ett lönekonto till ett annat.

Beskrivning

Kanske har du kommit överens med en anställd om att övertid ska betalas ut eller omvandlas till extra semesterdagar. Det fixar du här.

Överst väljer du det lönekonto som ska ta emot tid och vilken dag det ska gälla från.

Om kontot har samma saldoformat

I rutan Timmar eller Dagar anger du antal timmar/dagar som du vill flytta och i rutan Faktor skriver du hur det totala antalet (timmar/dagar) ska hanteras.

Exempelvis: Ni har kommit överens om att 50 timmars flextid ska omvandlas till 25 semestertimmar. Då skriver du 50 i fältet Timmar och 0,5 i fältet Faktor vilket ger 25 timmar i totalsumma som sedan överförs till semesterkontot.

Om konton har olika saldoformat

Om du flyttar från ett konto där formatet är timmar, till ett konto där formatet är dagar måste du bestämma dig för hur många dagar timmarna ska omvandlas till.

Exempelvis: Du har kommit överens med en anställd om att 50 flextidtimmar ska omvandlas till 5 semesterdagar. Här lägger du till 50 i första rutan för timmar och 5 i det andra textfältet som anger dagar.

I kommentarsfältet kan du ev. lägga till en text som förklarar varför timmarna flyttades. Det kan vara bra både för dig och din medarbetare att ni kan gå tillbaka och se vad ni faktiskt hade kommit överens om.

Slutligen trycker du på knappen Spara.