Best practice: FAQ om timpriser

Vanliga frågor

Du kommer att läsa om:

Vad händer om jag inte väljer något timpris?

Systemet utför en timpriskontroll varje gång en medarbetare tidrapporterar i den här ordningen:

Vi rekommenderar att du kontrollerar inställningarna för dina nuvarande projekt och medarbetarkort för att se till att du har rätt timpriser på plats.

Kan jag ha samma uppsättning standardtimpriser i olika valutor?

Ja. Om du har versionen Professional eller Enterprise av TimeLog kan du använda prisgrupper.

1. Gå till Systemadministration -> Ekonomi -> Timpriser

2. Klicka på Ny prisgrupp

3. Ange prisgruppens namn

4. Välj valuta

5. Ange belopp för varje timpris

6. Klicka på Spara.

Upprepa stegen ovan tills du har angett alla prisgrupper i listan.

Varför ser jag olika belopp för ett timpris med samma namn i mina projekt?

Du har antagligen gjort en indexering i några projekt, men inte alla. Eller så har du gjort ändringar i systemadministrationen och valt att inte uppdatera befintliga projekt.

Varför behöver jag en prislista?

Du behöver inte en prislista för att använda systemet. Men det sparar dig mycket tid att slippa lägga in poster manuellt varje gång du skapar ett projekt.

Prislistor gör även att du lätt kan göra indexeringar tvärs över många projekt med bara några få klick.

Lär dig mer om hur du indexerar prislistor

Hur uppdaterar jag mina timpriser? Vi rekommenderar dock att du använder indexeringsfunktionen där du kan göra batch-uppdateringar på kund-, projekt- och avtalsnivå.

Titta på den här videon för att se hur det går till och läs mer i våra hjälptexter:

Kan jag överföra mina uppdateringar i systemadministrationen till befintliga projekt?

Ja. När du gör en ändring kommer systemet att fråga om du vill uppdatera alla relaterade timpriser. Om du klickar på Avbryt genomför systemet inga ändringar i befintliga projekt.

Om du klickar på OK uppdaterar systemet alla relaterade timpriser för alla lediga tidrapporteringar och uppdaterar faktureringspotentialen baserat på det valda datumet.

Kan jag ha olika timpriser för fastprisavtal?

För vissa aktiviteter länkade till fastprisavtal kan du välja olika timpriser.

För andra bestämmer du timpriserna baserat på de budgetar du lägger till i avtalen. De läggs sedan automatiskt till i dina aktiviteter.

Kom ihåg att dina val påverkar framstegsberäkningen för ditt projekt baserat på fastprisberäkningsmodellen du valde i systemadministrationen när du ställde in TimeLog.

Hur påverkar timpriserna värdeberäkningsmodellen vid fastprisavtal?

Baserat på registrerade timmar: Använder måltimpriset för beräkningen.

Baserat på värdet av registrerade timmar: Använder olika timpriser för aktiviteterna.

Du kan läsa mer om värdeberäkningsmodellerna här.

Varför ser jag ett timpris i systemadministrationen, men inte i mina projektavtal?

Det har antingen:

1. Raderats från projektavtalet eller

2. Inaktiverats i projektavtalet eller

3. Lagts till i systemet efter att projektet skapades

Har du fler frågor? 🙋‍♀️🙋‍♂️

Om du har frågor eller problem kan du alltid starta en chatt med vårt Customer Success-team som hjälper dig under danska vardagar mellan kl. 8:00 och 16:00.