Best practice: FAQ om timepriser

FAQ

Du kan læse om:

Hvad sker der, hvis jeg ikke foretager et timeprisvalg?

Systemet udfører timepris-tjek i denne rækkefølge, hver gang en medarbejder registrerer tid for en opgave:

Vi anbefaler, at du kontrollerer indstillingerne for dine aktuelle projekter og medarbejderkort for at sikre, at du har angivet de korrekte timepriser.

Kan jeg have det samme sæt af standardtimepriser i forskellige valutaer?

Ja, du kan bruge prisgrupper, hvis du har Professional- eller Enterprise-versionen af TimeLog.

1. Gå til Systemadministration -> Økonomi -> Timepriser

2. Klik på Ny prisgruppe

3. Indtast Prisgruppenavn

4. Vælg valuta

5. Indtast beløb for hver timepris

6. Klik på Gem

Gentag trinene, indtil du har alle prisgrupper på listen.

Hvorfor kan jeg se forskellige beløb for en timepris med det samme navn på tværs af mine projekter?

Du har sandsynligvis foretaget en indeksering af nogle af projekterne, men ikke alle. Eller du har foretaget en ændring i systemadministrationen og valgt ikke at opdatere de eksisterende projekter.

Hvorfor skal jeg bruge en prisliste?

En prisliste er ikke nødvendig for at anvende systemet. Men den sparer dig meget tid, da du skal lave færre manuelle indtastninger, når du opretter et projekt.

Prislister gør det også nemt for dig at indeksere flere projekter med få klik.

Hvordan opdaterer jeg mine timepriser?

Du kan foretage generelle opdateringer under systemadministrationen. Vi anbefaler dog, at du bruger indekseringsfunktionen, hvor du kan opdatere på kunde-, projekt- og kontraktniveau på én gang.

Se i videoen, hvordan det fungerer, og læs mere i vores Help Center:

Kan jeg anvende mine opdateringer i systemadministrationen på eksisterende projekter?

Ja. Når du foretager en ændring, spørger systemet, om du vil opdatere alle relaterede timepriser. Hvis du klikker på Annullér, foretager systemet ingen ændringer til eksisterende projekter.

Hvis du klikker på OK, opdaterer systemet alle relaterede timepriser for alle frie tidsregistreringer og opdaterer faktureringspotentialet baseret på den valgte dato.

Kan jeg have forskellige timepriser i fastpriskontrakter?

I nogle opgaver i forbindelse med fastpriskontrakter kan du vælge forskellige timepriser.

I andre bestemmer du timepriserne baseret på de budgetter, du føjer til kontrakterne. De føjes derefter automatisk til dine opgaver.

Bemærk, at dine valg påvirker projektets fremdriftsberegning ud fra den fastprisberegningsmodel, du valgte i systemadministrationen under opsætningen af TimeLog.

Hvordan påvirker timepriserne værdiberegningsmodellen for fastpriskontrakter?

Baseret på registrerede timer: Anvender måltimeprisen til beregningen.

Baseret på værdien af registrerede timer: Anvender de forskellige timepriser fra opgaverne.

Du kan læse mere om værdiberegningsmodellerne her.

Hvorfor kan jeg se en timepris i systemadministrationen, men ikke i mine projektkontrakter?

Enten er den blevet:

1. slettet fra projektkontrakten

2. deaktiveret i projektkontrakten eller

3. tilføjet i systemet efter projektoprettelsen.

Har du yderligere spørgsmål? 🙋‍♀️🙋‍♂️

Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid chatte med vores Customer Success-team. De er klar til at hjælpe dig alle arbejdsdage mellem kl. 8 og 16.