Medarbetarinställningar

Introduktion

Du konfigurerar för medarbetarmodulen i Systemadministrationen -> Medarbetare -> Inställning av medarbetarmodul.

Beskrivning

De här inställningarna hjälper dig att välja standardvärden så du inte behöver välja dem på nytt varje gång du lägger in nya medarbetare.

Fält

Här kan du välja om medarbetar-ID för dina medarbetare ska visas. Om du bockar för här ska du observera att du måste ge alla dina medarbetare ett ID. Om du har aktiverat en löneintegration ska du använda medarbetar-ID.

Det är även här du väljer standardlöneutbetalning för dina nya medarbetare. Observera att om du ändrar löneutbetalningen så uppdateras alla medarbetare i din TimeLog. Om du har aktiverat Avancerad lönetidsregistrering kan du välja en annan löneutbetalning på medarbetarkorten samt i rapporter som kan filtrera på löneutbetalning.

Standarder för nya medarbetare

Här väljer du vilken lagstiftning för traktamenten som ska tillämpas som standard för medarbetare.

Konfigurera avancerad arbetstidsregistrering

Här kan du aktivera vilka delar av lönehanteringen du vill använda i din konfiguration.

• Lönekonton ger dig möjlighet at dela upp dina löne- och frånvarokoder på olika konton, t.ex. kompledighet
  • Arbetstidsspecifikation ger dig möjlighet att registrera på koder av typen Lönetillägg och Utbetalt så att du kan registrera t.ex. antal jourpass eller överarbetstimmar som ska betalas ut
  • Lönegrupper ger dig möjlighet att aktivera och avaktivera koder för specifika medarbetargrupper, t.ex. medarbetare med barn och medarbetare på senioravtal

Själva konfigurationen gör du under Lönekonton eller Lönegrupper.