Redigera fakturautkast

Introduktion

Du kan redigera ett utkast så länge det inte har bokförts.

Beskrivning

Redigeringsalternativ

När du befinner dig i listan med fakturautkast kan du redigera ett av utkasten genom at klicka på Utkast vid kundens namn eller genom att klicka på pennan längst ut till höger.

Därefter kan du:

1. lägga till eller redigera information om kunden
  2. lägga till eller redigera ett Rekvisitionsnummer och en Kundreferens, om det/den krävs
  3. lägga till eller redigera Fakturatitel, samt Överskrift och Meddelande
  4. lägga till eller redigera Fakturainformation, t.ex. Betalningsvillkor, Valuta och Moms
  5. lägga till nya fakturalinjer eller ändra befintliga

Längst ned på sidan ser du vad som finns rapporterat på dina projekt. Du kan lägga till rapporteringar i din fakturamall genom att klicka på pluset längst till höger, eller (om du har flera poster) genom att markera alla linjer längst till höger, välja Åtgärd i menyn över rutan och sedan klicka OK.

När du är klar med redigeringen av ditt utkast kan du förhandsvisa utskriften för att försäkra dig om att fakturan innehåller korrekt information. Här kan du välja att markera Inkludera fakturaspecifikation i Visa utskrift, om du vill se fakturaspecifikationen tillsammans med själva fakturan.

När du är nöjd med informationen i utkastet, klickar du på Spara om andra ska kontrollera fakturan innan du bokför den, eller på Bokför om utkastet ska bokföras omedelbart.

När du bokför ditt utkast flyttas fakturan automatiskt över i menyn Fakturaarkiv.

Särskilda anteckningar

Alla fält som har vit bakgrund kan redigeras eller ändras till ett annat alternativ.

Senast uppdaterad 24 maj 2023

Faktureringsprocess

Kontrollera dina projektbetalningar
Få överblick över potential och upprätt fakturor
Ändra faktura innan bokföring