Få det fulde overblik på tværs af projekter

For at danne dig et samlet overblik over økonomien og igangværende arbejder på jeres kontrakter samt lette jeres fakturering af de forskellige betalinger, er der flere rapporter, som du bør stifte bekendtskab med for at lette dit arbejde og få det fulde overblik.

Dataudtræk: Kontrakter

Rapporten Dataudtræk: Kontrakter er til gavn, hvis du gerne vil følge op på fx fakturering og tidsregistrering på forskellige kontrakttyper eller fx på alle kontrakter for en specifik kunde eller projektleder. Rapporten giver et rigtig godt overblik over de enkelte kontrakters økonomi – og du vælger selv, hvor detaljeret du vil have det. Rapporten viser som standard alle aktive kontrakter på alle aktive projekter med mulighed for at filtrere til andre visninger. Du finder den under Rapporter.

Læs hjælpeteksten til Dataudtræk: Kontrakter her.

Justér Projektbetalinger

Funktionen Juster projektbetalinger hjælper dig med at holde styr på, hvilke planlagte betalinger I har i en given periode. Dette overblik er især tiltænkt til projektlederne og bogholderne, da de nemt kan opdatere alle projektbetalinger ét sted og samtidig markere, at betalingerne er klar til fakturering. Det letter arbejdsgangen inden selve faktureringen foretages.

Sælger I specifikke services som fx kurser, lønsedler eller servicelicenser, kan I også bruge funktionen til at opdatere forskellige oplysninger som fx rabatter eller antal inden den månedlige fakturering.

Som udgangspunkt viser siden Juster projektbetalinger alle ikke-fakturerede betalinger på både aktive og inaktive projekter samt kontrakter, der har betalingsdato i indeværende måned. Ved også at vise betalinger på inaktive projekter sikrer I, at I får faktureret alt og ikke glemmer noget. Du finder den under menupunktet Projekter. Dette interface benytter autogem, så der gemmes med det samme, du forlader et felt.

Læs hjælpeteksten til Juster projektbetalinger her.

Kontraktbaseline

For at kunne følge de kontraktuelle ændringer, der er blevet lavet på jeres projekter, kan I gøre brug af rapporten Kontraktbaseline. Denne viser en log over jeres baselines, som er det samme som et øjebliksbillede af jeres kontraktindstillinger og kontraktøkonomi. Det er derfor en god idé at tage en baseline inden du laver ændringer på jeres projekter, så I kan følge historikken på, hvem der har ændret hvad.

I tager en baseline på det enkelte projekt

Læs hjælpeteksten til Kontraktbaselines her.

Gem din favoritsøgning

Der er mulighed for at eksportere data til fx Excel, og du kan derfor udvide rapporten med flere data, hvis der er behov for det. Har du en favoritsøgning, så gør den til standard under Sideindstillinger, hvor du kan vælge at få data vist med det samme, du kommer ind på rapporten.

Sidst opdateret 23-04-2018