Resor

Introduktion

Du och dina medarbetare kan skapa resor inklusive de utgifter som är länkade till dem.

Beskrivning

Registrera en ny resa

När en reserapport upprättas länkas utgifterna till en kund och ett projekt. Rapporten används för intern avräkning av medarbetares reserelaterade utgifter och för att fakturera kunder för resor. Måltider och övernattning kan inkluderas i rapporten.

Hitta resor under rapporteringar

• Välj vilken Kund och vilket Projekt du ska koppla ihop resekostnaderna med.
  • Ange detaljerad information: Avresa från, Avresedatum, Resmål samt Resetyp.
  • Beskriv Syftet med resan. Det kommer att synas på kundens faktura. Klicka på Spara för att upprätta resan.
  • Medarbetarens tidigare resor för projektet kommer att listas i tabellen med Huvudinformation och kan ändras med pennan och Ändra till höger.

Resor registreras utan moms.

Utgifter enl. kvitto

• Klicka på utgiftskategorin Utgifter enl. kvitto eller pennan till höger.
  • Ange Datum för utgiften, Fakturanummer, Utgiftstyp, Kommentar, Betalningssätt samt Kostnad inkl. moms. Momsen beräknas automatiskt.
  • Klicka på plustecknet för att lägga till utgiften till projektet.
  • Om utgiften är utan moms ska du ta bort momsbeloppet och klicka på Uppdatera.
  • Om en annan valuta än standardvalutan används kommer den automatiska valutaomräknaren att räkna om till projektvalutan. Den använda växelkursen visas i fältet Växelkurs.

Traktamente

• Klicka på utgiftskategorin Traktamenten eller pennan.
    Resedata anges automatiskt, men kan ändras om nödvändigt.
  • Ange beloppet för varje måltidstyp på resan i fälten F (frukost), L (lunch) och K (kvällsmat).
  • I rullgardinsmenyn ska du sedan välja Pris.
  • Klicka på plustecknet för att lägga till traktamenten till projektet.

Övernattning

Typen Ospec. uppehälle används för att beräkna resor.

• Klicka på Ospec. uppehälle eller pennan.
  • Ange en beskrivning i fältet Plats och välj en kostnad i Pris.
  • Klicka på plustecknet för att lägga till specifikationen till projektet.

Traktamente och övernattning konfigureras i Systemadministration / Tid- och utgiftsregistrering. Det går att ändra alla fält som har svart text.

Ta bort en resa

1. Gå till sidan Resor
  2. Välj Medarbetare, Kund och Projekt
  3. Hitta din resa i listan
  4. Klicka på papperskorgen för att ta bort resan
  5. Klicka på OK