Faktureringsgrad

Introduktion

Rapporten visar faktureringsgraden för varje enskild medarbetare.

Beskrivning

Denna rapport visar din enskilda medarbetares faktureringsgrad utifrån tillgängliga timmar och bokförda timmar. Rapporten visar dessutom din medarbetares tidrapporteringar, bokförda timmar och bokförda belopp i den valda perioden.

Rapportvisning

Rapporten innehåller ett antal rader, där varje rad visar den enskilda medarbetarens data för den valda perioden.

• Kolumnen Initialer visar din medarbetares initialer och fullständiga namn i parentes.
  • Kolumnen Normal arbetstid visar medarbetarens normala arbetstid i den valda perioden.
  • Kolumnen Semester visar antalet semestertimmar för den valda perioden.

Under Arbete (timmar):

• Kolumnen Rapp. visar antalet rapporterade timmar under den valda perioden.
  • Kolumnen Rapp. % visar hur stor procentdel av din medarbetares tillgängliga timmar som är rapporterad.
    • Formel: Rapp. % = Rapp. / (normal arbetstid – semester) x 100
  • Kolumnen Int.förd visar det antal timmar som är intäktsförda/fakturerade i den valda perioden.
  • Kolumnen Int.förd % (faktureringsgrad) visar hur stor procentdel av medarbetarens tillgängliga timmar, som har bokförts i den valda perioden.
    • Formel: Int.förd % = Int.förd (t.) / (normal arbetstid – semester) x 100
  • Kolumnen 70 % indikerar om medarbetaren har uppnått önskad faktureringsgrad från visningsinställningen.

Under Arbete (SEK):

• Kolumnen Självkostnad visar självkostnaden för de rapporterade timmarna (Rapp.) under den valda perioden.
    • Formel: Självkostnad = Rapp. (t.) x medarbetarens självkostnad på de rapporterade timmarna.
  • Kolumnen Rapp. visar det rapporterade värdet av de rapporterade timmarna under den valda perioden.
    • Formel: Rapp. = Rapp.(t.) x medarbetarens timpris på de enskilda rapporteringarna.
  • Kolumnen Int.förd visar värdet av de bokförda timmar, som är rapporterade av medarbetaren i den valda perioden.

Genom att klicka på plustecknet till vänster om medarbetaren, visas de enskilda projektens data, som är sammanfattade i olika kolumner vid medarbetarens namn.

Rapportens belopp visas i er systemvaluta.

Särskilda anteckningar

Denna rapport visar inte rapporteringar från medarbetare med användarprofilen extern. Denna inställning kan ändras i Systemadministration -> Rapporter -> KPI-inställningar.
Beloppen i kolumnen Arbete (SEK) och Int.förd baseras på datum för tidrapporteringarna, och påverkas därför inte av bokföringsdatumet.