Transactional API

Introduktion

Vores Transactional API gør det muligt at integrere TimeLog med andre systemer, så du får et mere samlet IT-landskab. Du finder indstillingerne i Systemadministrationen -> Integrationer og API -> Transactional API-indstillinger.

Beskrivelse

API er en forkortelse for Application Programming Interface. Hvis du ikke har erfaring med udvikling og sammenkædning af systemer, så kan det være en udfordring helt at forstå, hvad et API faktisk er for noget. Derfor giver vi dig en kort beskrivelse af, hvad et API er.

Hvad er et API?

Et API er et kommunikationsværktøj, som gør det muligt for softwaresystemer at tale sammen. Det gør det muligt at sende data mellem systemer og opdatere i realtid, så du altid har de senest opdaterede data på tværs af systemerne.

Et par eksempler:

• Information fra TimeLog til dashboards i Power BI
  • Overførsel af fakturaer fra TimeLog til dit økonomisystem
  • Overførsel af løndata til lønbehandling i dit lønsystem
  • Opdatering af kontaktoplysninger fra din hjemmeside til dit CRM-system

Der er flere fordele ved at bruge et API, fx:

• Du sparer mange manuelle indtastninger, når data kan flyde frit mellem systemerne
  • Du får de korrekte data med løbende realtidsopdateringer
  • Det bliver hurtigere og nemmere for dine udviklere, at udvikle nye løsninger og forbinde systemerne i dit IT-landskab

Hvad kan jeg bruge TimeLogs Transactional API til?

Du kan bruge API’et til at synkronisere data mellem flere systemer. Lad os give dig et par eksempler.

Eksempel 1:

Hvis du har et CRM-system udenfor TimeLog, kan du bruge Transactional API til at opdatere din kundebase i TimeLog med de samme oplysninger, når du opretter, ændrer og sletter data i dit CRM-system.

Eksempel 2:

Du har et eksternt system, som du bruger til din tilbudsgivning på dine projekter. Når et tilbud er godkendt af kunden, kan der oprettes et projekt direkte i TimeLog gennem Transactional API’et.

Du kan generelt bruge API’et til at hente, oprette, opdatere og slette data.

Opsætning og aktivering af TimeLogs Transactional API

Du skal slå API’et til her og finde din TimeLog-URL, ellers kan du ikke bruge integrationer eller bygge dine egne til TimeLog.

Vi anbefaler, at du har en ekstra bruger til din API-opsætning. Du skal bruge den til at få adgang til API-metoderne, og du undgår, at forbindelsen deaktiveres, hvis en person skifter loginoplysninger, eller ikke længere er ansat hos jer.

Eksterne systemer

Du får en liste over de eksterne systemer, som er integreret til dit TimeLog. Det kan fx være dit økonomi-, løn- eller fildelingssystem.

Du kan oprette et nyt system:

1. Klik Nyt eksternt system
  2. Tilføj Systemnøgle fra det nye system
  3. Tilføj en Beskrivelse af systemet, som bliver vist i listen efterfølgende
    Klik på Gem

Hvad med REST API?

REST API er en nyere standard, som vi er ved at lægge metoderne fra vores Transactional API og Reporting API over i. Der vil være en længere overgangsperiode, hvor begge API’er er i brug, indtil alle metoder er tilgængelige i REST og alle kunder er skiftet til det.

REST API’et vil give dig flere muligheder, fx kan du slette, opdatere og hente information, hvor du i Reporting API’et kun kan hente data. Nye metoder bliver kun lagt i vores REST API.