Lønregler

Introduktion

Du kan sætte systemet op til automatisk at tilføje fx feriedage til dine medarbejderes feriekonti i TimeLog. Du gør det i Systemadministrationen -> Medarbejdere -> Lønregler.

Beskrivelse

På denne side kan du oprette, redigere og slette lønregler, så de passer til aftalerne med dine medarbejdere. Vi har oprettet et best practice-overblik, hvor du kan få inspiration til din opsætning.

Oprettelse af ny lønregel

Du opretter en ny lønregel ved at klikke på knappen Ny lønregel, som åbner dine redigeringsmuligheder.

• Vælg regel: Her vælger du, hvilken regel, du vil opsætte
    • Automatisk optjening: Her laves der en generel tilskrivning, uanset din normtid
    • Automatisk optjening baseret på normtid: Her laves der tilskrivninger baseret på din normtid
  • Løntidskonto: Her vælger du, hvilken løntidskonto, som reglen skal gælde for
  • Optjening: Her angiver du antal timer eller dage, som der optjenes per tilskrivning
  • Optjeningsfrekvens: Her vælger du, om der skal optjenes ugevis, månedligt, kvartalsvist eller årligt. Det optjente antal timer eller dage frigives første dag i den efterfølgende periode. Vær opmærksom på, at du for årlig optjening skal vælge hvilken måned, som optjeningen skal starte i

Alt efter din opsætning og version af TimeLog har du mulighed for at opsætte to eller flere regler.

Husk at klikke på Gem, når du har lavet dine indstillinger.

Automatisk ferieoptjening i TimeLog

Beregninger

Her giver vi dig et overblik over, hvordan systemet laver beregningerne af den automatiske optjening, hvis du har en medarbejder, som starter eller stopper midt i en optjeningsperiode. Der beregnes ud fra start- eller slutdatoen, samt hvor mange arbejdsdage der er i perioden. Der kan ikke tilskrives mere end det, som der er opsat for en fuld periode. Der afrundes altid til to decimaler.

Vi bruger nedenstående beregningsmodeller:

• Ugentlig optjening: Antal dage som ansat / 7 x Optjening
  • Månedlig optjening: Antal dage som ansat / 30 x Optjening
  • Kvartalsvis optjening: (Antal dage som ansat / 90) x Optjening
  • Årlig optjening: (Antal dage som ansat / 30 x Optjening) + (Fulde måneder i resten af optjeningsperioden / 12 x Optjening)

Vedligeholdelse af lønregler

Hvis der ikke laves ændringer i jeres lokale aftaler, overenskomster eller lovgivning, så behøver du ikke at rette på reglerne. De kører videre fra år til år med din opsætning helt automatisk.

Hvis du alligevel får brug for at rette i en eller flere regler, så kan du gøre det ved at klikke på blyanten ud for navnet. Det åbner for, at du kan rette i:

• Løntidskonto: Her vælger du, hvilken løntidskonto, som reglen skal gælde for
  • Optjening: Her angiver du antal timer eller dage, som der optjenes per tilskrivning
  • Optjeningsfrekvens: Her vælger du, om der skal optjenes ugevis, månedligt, kvartalsvist eller årligt. Det optjente antal timer eller dage frigives første dag i den efterfølgende periodeVær opmærksom på, at du for årlig optjening skal vælge hvilken måned, som optjeningen skal starte i

Husk at klikke på Gem, når du har lavet dine indstillinger.