Rejser

Introduktion

Du og dine medarbejdere kan oprette rejser med tilhørende udgiftsposter.

Beskrivelse

Oprettelse af en rejse

Ved oprettelse af en rejse tilknyttes udgifterne til en kunde og et projekt. Rejserapporten bruges som grundlag for afregningen af medarbejderens udlæg samt til fakturering af kunder, når der forekommer rejseudgifter i forbindelse med projekter. Der kan også tilknyttes diæter og ophold i forskellig valuta i en rejserapport.

Find Rejser under Registreringer

• Vælg den Kunde og det Projekt, som rejsen skal tilknyttes.
  • Indtast rejseoplysningerne: Afrejse fra, Afrejsedato, Rejsemål og Rejsetype.
  • Beskriv Rejsens formål. Teksten bliver angivet på kundens faktura. Klik på Gem for at oprette rejsen.
  • Medarbejderens tidligere rejser i forbindelse med det valgte projekt listes i tabellen under Hovedinformationerne og kan redigeres med blyanten og Redigér yderst til højre.

Rejser registreres uden moms på projekterne.

Udgifter på regning

• Klik på udgiftstypen Udgift på regning eller blyanten yderst til højre.
  • Ret eventuelt Dato for udgiften, og tilføj Fakturanr., Udgiftstype, Kommentar, Betalingsmetode og Kostpris inkl. moms. Momsbeløbet beregnes automatisk.
  • Klik på plusset for at tilføje udgiften til projektet.
  • Er udgiften uden moms, slettes momsbeløbet, og der klikkes på Opdatér for at tilføje ændringen til projektet.
  • Vælger du en anden valuta end din standard-valuta, benyttes det automatiske kursoptag til omregning til den valgte projektvaluta. Den benyttede kurs vises i feltet Kurs.

Diæter

• Klik på udgiftstypen Diæter eller blyanten yderst til højre.
    Rejsedata udfyldes automatisk, men kan rettes efter behov.
  • Angiv antallet for hvert betalt måltid på rejsen i felterne M (morgenmåltid), F (frokostmåltid) og A (aftenmåltid).
  • Vælg den tilhørende diætsats fra drop down-menuen Enhedspris.
  • Klik på plusset for at tilføje diæterne til projektet.

Ophold uspecificeret

Udgiftsposten Ophold uspecificeret benyttes til afregning af rejsegodtgørelse.

• Klik på udgiftstypen Ophold uspecificeret eller blyanten yderst til højre.
  • Indtast en beskrivende tekst i feltet Lokation, og vælg den tilhørende sats i drop down-menuen Enhedspris.
  • Klik på plusset yderst til højre for at tilføje specifikationen til projektet.

Diæter og ophold opsættes i Systemadministrationen/Registreringer. Alle felter med sort tekst kan redigeres/ændres.

Slet en rejse

1. Gå til siden Rejser
  2. Vælg Medarbejder, Kunde og Projekt
  3. Find din rejse på listen
  4. Klik på skraldespanden for at slette rejsen
  5. Klik på OK

Se, hvordan du redigérer rejser

Se, hvordan du registrér fravær for flere dage

Se, hvordan du redigér personlige udgifter