Regnskabsperioder

Introduktion

Benyt regnskabsperioder til at lukke for tidsregistrering og oprettelse af udgifter eller både lukke for registreringer samt fakturering.

Dermed sikrer du, at din økonomiske rapportering ikke ændrer sig ved, at der bliver registreret timer eller faktureret bagud i tiden, uden du opdager det.

Når du lukker for registreringer, så vil der ske en automatisk værdisætning af tidsregistreringer på fastprisprojekter og fastprisfaser (hvis du ikke benytter indtægtsføring). Dermed vil du kunne følge den estimerede værdi på dine fastprisprojekter.

Læs mere om opsætningen af værdiberegningsmodellen på fastprisprojekter.

Beskrivelse

På denne side lukker du regnskabsperioderne. Under Filter vælger du hvilket år, du vil se regnskabsperioderne for.

I tabellen ser du de oprettede regnskabsperioder. Du kan vælge enten kun at lukke for registreringer (tidsregistreringer og udgifter/rejser), hvis du vil sikre, at der ikke bliver registreret, mens der faktureres. Når du er færdig med faktureringen, kan du så lukke regnskabsperioden for fakturering, så der ikke bliver ændret i den økonomiske rapportering ved, at der pludselig er lavet nye fakturaer eller krediteringer i en ellers lukket periode. Det kan ikke ske, hvis du lukker en regnskabsperiode.

En grå prik indikerer, at regnskabsperioden stadig er åben. Regnskabsperioden lukkes ved at klikke på den grå prik, og der kommer et grønt flueben i stedet. Ønsker du at genåbne regnskabsperioden, trykker du på fluebenet og perioden åbnes igen.

Samtidig med lukningen af regnskabsperioden udfører TimeLog en værdiberegning (indtægtsføring) af de tidsregistreringer, der er registreret på fastprisprojekter og fastprisfaser i den lukkede periode. Denne værdiberegning udføres dog kun på TimeLog-installationer, der ikke har indtægtsføring.

Specielle bemærkninger

Når du lukker en regnskabsperiode sker der en automatisk indtægtsføring på dine fastprisprojekter. Åbner du en lukket regnskabsperiode igen, vil TimeLog kreditere de automatiske indtægtsbilag, der blev bogført ved den tidligere lukning på fastprisprojekterne.