Startsidan

Introduktion

Notera att du inte kan använda ett datum i framtiden. Om du väljer ett datum som ligger framåt i tiden kommer dagens datum användas i stället.

Beskrivning

Förstasidan i TimeLog är uppdelad i olika informationsblock och genvägar till systemet.

Om du väljer Personliga inställningar när du klickar på pilen eller ditt namn längst upp kan du lägga till eller ta bort inforutor.

Intern information

I rutan Intern information kan du lägga in information och meddelanden till dina medarbetare. Du kan även piffa till sidan med bilder eller grafik. För att ladda upp bilder gör du så här:

1. Hitta eller ladda upp en bild på en webbplats
  2. Högerklicka på bilden och välj Öppna bild i ny flik
  3. Högerklicka på bilden och välj Kopiera bildadress
  4. Öppna intern information och välj Infoga/redigera bild

Navigering

Navigera runt i systemet med hjälp av menyraden längst upp. När du håller musen över de olika menypunkterna, fälls de ut så att du kan välja den punkt som du vill ha åtkomst till. Punkten Rapporter är dock ett undantag: Här ska du klicka för att få fram en lista med alla rapporter som finns tillgängliga för dig.

Snabb sökning

I slutet av menyraden, ser du Supersökaren, ett sökfält som låter dig söka i hela systemet. Om du klickar på hamburgermenyn i Supersökaren, kan du välja om du vill söka på ett specifikt område i systemet. Om du inte väljer något, kommer sökningen omfatta hela systemet och resultaten grupperas i områden.

Personliga inställningar och hjälp

Ikonen med ett hjärta, som ses till vänster, innehåller din favoritlista. Här sparas de sidor du har markerat som favoriter. När du står på en sida, som du vill markera som favorit, klickar du bara på hjärtat till höger så läggs sidan till som din favoritlista.

Kugghjulen på höger sida, ger åtkomst till dina personliga inställningar för den sida du är på. Om du är systemadministratör kan du även komma till systemadministrationen här.

Klicka på livbojen för att få hjälp till den sidan som du befinner dig på, samt möjlighet att bi guidad vidare i vår Help Center där du kan få hjälp till alla sidor i TimeLog.

Vi har lagt till alternativet att kunna skriva egna hjälptexter direkt i systemet. Lägg in texter genom att klicka på ikonen med frågetecknet och pratbubblan till höger i bild. På så sätt kan du hjälpa både dig själv och dina kollegor att du ut mer av systemet. Du eller din ledare kan aktivera denna funktion under Systemadministration -> Medarbetare -> Behörighet- och rättighetsnivåer -> Område-> Konto och generella inställningar ->Behörighetens privilegier.

TimeLogs processcenter

Det är möjligt att beskriva hur processer och arbetsrutiner ska hanteras i TimeLog. Detta gör du genom att klicka på mappikonen till vänster i bild. Här kan du beskriva processer steg för steg; t.ex. hur ni ska tidrapportera. Detta kan göra introduktionen till systemet mycket enklare för nya medarbetare och ni har alltid lätt åtkomst till informationen.

Läs mer i guiden.

Du kan även lägga till personliga länkar genom att klicka på personikonen till höger på skärmen. Principen är samma som vid processer: Du lägger till namn och beskrivning, och infogar länken under extern länk – om den inte länkar till en sida i TimeLog.

Menyraden, processerna och din favoritlista följer dig överallt i systemet. På så sätt är de alltid lätt åtkomliga och du kan snabbt ta dig från en funktion i systemet till en annan, utan att först behöva gå via huvudmenyn.

Särskilda anteckningar

Du kan själv förklara processer och beskriva arbetsrutiner i TimeLog. Klicka på mapp-ikonen till vänster i bild. Här kan du beskriva en process steg för steg; t.ex. hur ni tidrapporterar. När du skapar en hjälptext för en process ska du ange ditt namn och skriva en beskrivning. Du kan även markera om texten är för dig personligen eller om du vill dela den med övriga i din organisation. Du kan infoga hur många steg du vill och det är möjligt att länka till sidor både i, och utanför, TimeLog. Detta kan förenkla uppstarten för nya medarbetare avsevärt och även befintlig personal har alltid informationen nära till hands.

Om du klickar på ikonen med en person till höger i bild, kan du även lägga till personliga länkar. Principen är likadan som vid hjälptexter för processer: Du anger namn och beskrivning, och klistrar in din länk under extern länk, om det inte är till en sida i TimeLog.

Vi har lagt till denna funktion för att du som TimeLog användare ska kunna skriva egna hjälptexter direkt i systemet. Gör detta genom att klicka på frågetecken-ikonen och pratbubblan till höger i bild. Med denna funktion kan du hjälpa både dig själv och dina kollegor, så att ni kan få fullt utbyte av systemet.
Din chef måste aktivera denna funktion i Systemadministrationen -> Medarbetare-> Behörighet- och rättighetsnivåer-> Behörighet -> Område -> Konto och generella inställningar -> Behörighetens privilegier ->Användaren kan upprätta och ändra användardefinierade hjälptexter.