Kundstatus

Introduktion

Du kan skapa, redigera och ta bort kundstatusar i Systemadministrationen -> Kunder -> Kundstatus.

Beskrivning

Genom att utöka med flera kundstatusar kan ni på nolltid analysera er fram till orsaken till att ni inte kommer vidare i dialogen med era leads. Nedan hittar du förslag på olika inaktuella statusar som ni kan jobba med. Med dem kan ni differentiera mellan inaktiva ämnen och eventuellt försöka väcka dem till liv igen via olika ingångsvinklar.

Exempel:

• Inaktiv – Förlorad till konkurrent
  • Inaktiv – Inget svar
  • Inaktiv – Tar fram egen lösning
  • Inaktiv – Söker inte hjälp
  • Inaktiv – Vill inte kontaktas

Filter

Längst upp på sidan hittar du filtret där du kan välja om du vill visa aktiva, inaktiva eller alla kundstatusar. Som standard visas bara de aktiva. Klicka på Visa för att visa kundstatusar i listan nedan.

Resultatlistan

Här ser du de statusar som redan finns i ditt system. Om du vill redigera en kundstatus klickar du på namnet eller den lilla blyertspennan till höger. Radera genom att klicka på soptunnan.

Skapa en ny kundstatus

1. Klicka på Ny kundstatus
  2. Ange Namn
  3. Markera om den ska användas som standard för nya kunder
  4. Bocka för vid den typ som statusen ska visas för i vallistor
  5. Klicka på Spara