Bilar

Introduktion

I systemadministrationen under Tid- och utgiftsrapportering -> Bilar kan du registrera de bilar som finns på företaget eller medarbetarnas privata bilar samt redigera dem som redan finns i systemet.

Beskrivning

Se en översikt över de bilar som har registrerats, lägg in nya eller redigera befintliga.

Filter

Längst upp på sidan hittar du filtret där du kan välja om du vill se aktiva, inaktiva eller alla bilar. Som standard ser du bara aktiva bilar i listan. Du kan även välja om du vill se firma- eller privatbilar. Klicka på Visa för att visa dina bilar i listan nedan.

Bilar

I resultatlistan ser du de bilar som stämmer med din sökning. Du ser namnet på bilen, registreringsnumret, ägaren samt om bilen är aktiv eller inaktiv. Längst ut till höger kan du markera de enskilda bilarna och i menyn kan du välja att ta bort eller byta status mellan aktiv och inaktiv. Klicka på OK så verkställs åtgärden automatiskt.

Lägga in bilar

• Klicka på Ny bil
  • Ge bilen ett namn
  • Ange bilens nummerskylt
  • Välj om det är en firmabil eller en privat bil. Om det är en privat bil ska du välja vilken medarbetare bilen tillhör
  • Välj en standardmilersättning som automatiskt infogas i transportrapporter för bilen.
  • Markera om medarbetaren ska kunna ändra milersättningen när nya transportrapporter läggs in på bilen
  • Klicka på Spara

Se en demo på hur det fungerar:

Redigera bilar

Du kan redigera de bilar som redan finns i systemet.

• Klicka på den bil du vill redigera
  • Nu kan du ändra namn eller nummerskylt
  • Du kan också ändra om det är en firmabil eller en privat bil. Om det är en privatbil ska du ange vilken medarbetare bilen tillhör
  • Du kan välja en annan standardmilersättning som automatiskt infogas i transportrapporter för bilen
  • Du kan även markera om medarbetaren ska kunna ändra milersättningen när nya transportrapporter läggs in på bilen
  • Till sist kan du markera om den ska vara aktiv
  • Klicka på Spara för att spara dina ändringar

Om du vill ta bort en bil klickar du på soptunnan längst ut till höger vid namnet.

Särskilda anteckningar

Om du markerar bilen som privat visas milersättningar för bilen i Skicka in/Skriv ut personliga utgifter och figurerar i datautdragsrapporter och den detaljerade transportrapporten.