Affärsmöjlighetsstatus i CRM

Introduktion

Här kan du skapa nya affärsmöjlighetsstatusar och se en lista över befintliga. Du kan definiera en fast prognos för enskilda affärsmöjlighetsstatusar, så att de speglar er försäljningsprocess.

Beskrivning

Konfigurering

• Överst väljer du det Filter som du vill använda. Du kan välja att se aktiva, inaktiva eller andra statusar.
  • Klicka på Ny affärsmöjlighetsstatus för att skapa en ny status
  • Ge statusen ett namn; t.ex. Hot lead eller Kund
  • Du kan ange Kriterier, t.ex. en förklaring till när denna status bör användas
  • Ange eventuellt en fast prognosstatus som används varje gång en specifik affärsmöjlighetsstatus nyttjas. Du kan välja om enskilda användare ska kunna redigera prognosen eller om den ska vara låst
  • Klicka på Spara

Du kan ändra ordningen på olika statusar genom att använda drag and drop-funktionen.

Vill du inaktivera en status, klicka på den gröna knappen i kolumnen Status så kommer den skifta till grått.