Projektportfölj

Introduktion

Rapporten visar en översikt av projektaktivitet och – status och summerar alla nyckeltal per projekt.

Beskrivning

I rapporten samlas verksamhetens projektaktiviteter på en skärmbild, så du snabbt kan få en överblick av status på dina projekt.

Rapporten är användbar för:

• Löpande uppföljning på utvecklingen av dina projekt.
  • Att skrivas ut och ingå som dokumentation vid ledningsmöten.
  • För export av projektdata till Excel.

Rapportvisning

• Välj önskat filter under Visning.
  • Under Visningsalternativ kan du lägga till extra kolumner i din rapport.

Om du väljer att visa Markörer under Visningsalternativ, har du fyra markörer och kan för var och en ange, hur de ska växla till rött.

• Tidsplan: Anger hur många dagar slutdatum får överskridas.
  • Milstolpe: Anger hur många dagar milstolpe får överskridas.
  • Timmar: Anger hur många procent de rapporterade timmarna får överskrida de allokerade.
  • Budget: Anger hur många procent de rapporterade timmarna får överskrida de budgeterade.

Om en av markörerna är röd kommer den generella markeringen till vänster i rapporten också vara röd. Om alla är gröna, kommer den generella markeringen också vara grön.