Frånvarokalender

Introduktion

Frånvarokalendern ger dig en visuell överblick över dina medarbetares ledighet och frånvaro och omfattar alla frånvarokoder under en viss period.

Beskrivning

Filter

Överst på sidan väljer du vilken period du vill se rapporteringar för. Samtidigt anger du om du vill visa veckans startdatum, veckonummer eller månadens namn vid visningen.

Notera att du i rullmenyn för Frånvarokod kan inkludera flera frånvarokoder samtidigt för att få en övergripande bild av medarbetarnas semester och ledighet. Detta kan hjälpa dig att se mönster i frånvaron om du skulle ha behov av det.

När du klickar på Visa får du en grafisk sammanställning av dina medarbetares frånvaro.

Överblick över frånvarokalendern

Du kan justera den grafiska visningen till vänster och till höger kan kan flytta kalenderfönstret (perioden) bakåt eller framåt i tiden genom att klicka på ◄ ►.

De färgade blocken visar dina medarbetares frånvaro under vald period:

• Grön = Semester
  • Mörkgrå = Sjuk
  • Ljusgrå = Helg
  • Mörkrosa = Obetald semester
  • Blå = Betald semester
  • Rosa =Helgdag

Om planerad ledighet sträcker sig över en helg kommer blocket delas i två eller fler block. Om du håller musen över de färgade blocken visas en detaljerad beskrivning av denna typ av frånvaro.
De lodräta ljusgrå blocken indikerar helger (lördagar och söndagar) och de rosa visar helgdagar (röda dagar). Finns det ljusa delar i en helgdagsmarkering indikerar detta att det är en helgdagsafton (t.ex. Trettondagsafton eller Skärtorsdag).

Särskilda anteckningar

Ha alltid 100 % zoom i din webbläsare när du använder rapporten, annars passar färgerna inte in i rutorna.

Spara filter

Du kan spara dina filter så att du inte behöver anpassa ditt filter manuellt varje gång.

Klicka på den lilla pilen bredvid knappen Visa och välj Spara detta filter. Härefter kommer du alltid kunna hitta ditt sparade filter genom att klicka på den lilla pilen.

Om du vill använda ett standardfilter kan du ange ett av dina sparade filter som standardfilter under Sidinställningar (Klicka på kugghjulet i översta högra hörnet). Om du markerar Hämta data automatiskt så kommer data som styrs av detta filter visas direkt när du landar på sidan.

Senast uppdaterad 24 maj 2023

Vill du registrera din frånvaro?

Det gör du i din tidrapport.

Läs mer her