Sök projekt

Introduktion

I Sök projekt hittar du en översikt över alla era projekt. Du kan söka efter specifika projekt och spara olika filter med sökkriterier så att du snabbt och enkelt hittar samma eller liknande projekt en annan gång.

Beskrivning

När du kommer in på sidan visas alla projekt som du är projektledare för, förutsatt att du inte har valt att spara ett filter som används på startsidan.

Filtrering

Överst på sidan väljer du de kriterier som du vill söka på i Filter. Bredvid Visa-knappen finns en pil-ned-funktion som låter dig spara nuvarande filter eller använda sparade filter. Du kan klicka ihop filtret för att få mer utrymme för visning av projekten.

Filtret är indelat i två sektioner:

Sök projekt:

Här väljer du vilka sökkriterier som du vill använda; t.ex. projektstatus, projektledare, prismodell och kontraktstatus.

Visningsalternativ:

Här väljer du andra parametrar till att förfina din sökning. Dessa utgår från dina projektdata.

• Visa interna projekt: Denna är aktiverad som standard
  • Visa alla kolumner: Här får du med fler kolumner, så att du kan se fler projektdetaljer i översikten
  • Visa endast projekt som har tidrapporteringar de senaste 90 dagarna
  • Visa endast projekt som saknar redovisning

Projektlistan

I projektlistan visas dina sökresultat och därifrån kan du:

• Klicka dig vidare till ett specifikt projekt
  • Få överblick över din projektportfölj och -budgetar
  • Ändra projektstatus och stadier för ett eller flera projekt på en gång
  • Ta bort ett eller flera projekt

Klicka in på ett projekt

Om du för musen över ett projektnamn, -nummer eller kundens namn kommer du se en länk-ikon som betyder att du kan klicka på namnet/numret för att redigera dess data.

Du kan även klicka in på ett projekt genom att klicka på projektnumret/namnet eller genom att klicka på pennan som betyder Redigera projekt.

Överblick över din projektportfölj och dess budgetar

I kolumner där du ser små pilar kan du ändra sorteringen av dina projekt så att de listas utifrån värdet av data i den specifika kolumnen.

I kolumnen Färdigställande ser du om du har överskridit eller ligger under din timbudget för projekten. För att använda detta måste projektet ha en överordnad budget under Projektsumma inne i själva projektet. Linjen under Färdigställande ändrar färg utifrån hur många timmar som använts:

• Upp till 80% = Grön
  • Upp till 100% = Gul
  • Över 100% = Röd
  • Avslutat = Grå

Om du väljer att Visa alla kolumner så kommer du även kunna se följande (förutsatt att dessa är aktiverade i systemadministrationen):

• Projektkategori
  • Säljare
  • Fasbudget
  • Allokerade timmar

Ändra projektstatus och -stadie

Du kan ändra projektstatus genom att klicka på ikonen längst till höger. Om projektet är aktivt, ser du en play-knapp. När du klickar på knappen visas en lista med olika projektstatusar som du kan använda.

Om du vill ändra projektstatus och stadie för ett eller flera projekt, markera dem till höger och gå till Välj åtgärd och välj vilken status eller vilket stadie projekten ska ha, klicka sedan på OK.

Ta bort projekt

Om du vill ta bort ett eller flera projekt, klicka på papperskorgen eller markera relevanta projekt till höger och för musen till Välj åtgärd, sedan Ta bort, därefter OK.

Du kan inte ta bort projekt som har registreringar, t.ex. tidrapporteringar, fakturor/kreditfakturor eller kostnader.

Särskilda anteckningar

Förinställda filter och anpassad layout kan sparas under Sidinställningar. Här kan du även justera vilket standardfilter som ska användas när sidan öppnas och om sidan då ska visa den data som det specifika standardfiltret tar fram.

Jobba vidare medan systemet uppdaterar dina projekt

Om du uppdaterar många projekt samtidigt tar det litet tid för systemet att uppdatera. Du kan dock välja att jobba vidare i TimeLog för du kommer få en avisering när alla dina uppdateringar är klara och informeras om enskilda projekt inte kan uppdateras.