Överför lönedata

Introduktion

Under Medarbetare -> Överför lönedata kan du göra överföringen av data till ditt lönesystem.

Beskrivning

Filter

Överst i filtret har du flera valmöjligheter som styrs av hur ditt TimeLog är konfigurerat:

• Juridisk person: Här väljer du vilken juridisk persons medarbetare du vill överföra. Som standard visas den juridiska person som skapades först
  • Avdelning: Här väljer du vilken avdelnings medarbetare du vill överföra. Som standard är alla avdelningar valda när det står Välj avdelning
  • Löneutbetalning: Här väljer du vilken löneutbetalning lönedata ska hämtas från. Alla medarbetare som har den valda perioden i sin medarbetarkonfiguration ingår i överföringen. Kom ihåg att göra en körning per typ
  • Lönegrupp: Här väljer du vilken lönegrupp lönedata ska hämtas från.
    Alla medarbetare som har den valda lönegrupp i sin medarbetarkonfiguration ingår i överföringen. Om flera lönegrupper har skapats ska du överföra dem var för sig
    Det här filtret visas bara om det är aktiverat i systemadministrationen
  • Medarbetare: Här väljer du vilken medarbetare du vill överföra lönedata för.
    Som standard är alla medarbetare som tillhör den valda lönegruppen valda när det står Välj medarbetare. Listan över medarbetare innehåller alla aktiva medarbetare som har den valda lönegruppen i sin medarbetarkonfiguration
  • Löneperiod: Här väljer du vilken tidigare period du vill se data för eller om du vill skapa en ny. Som standard är Ny löneperiod vald och löneperiodens start- och slutdatum visas i periodfälten. Datumen bygger på den senast exporterade löneperioden. Startdatumet är spärrat till slutdatumet från senaste löneperioden plus en dag. Slutdatumet är beräknat utifrån längden på den senaste perioden. Du kan ändra det vid behov. Så länge du inte har låst din löneperiod kan du ändra slutdatumet på den senaste löneperioden per löneperiod
  • Period: Här väljer du vilken period du vill lägga in och överföra lönedata för. Startdatum har angetts automatiskt utifrån slutdatum på din senaste period plus en dag. Om du väljer en löneutbetalning som du inte har överfört data för tidigare måste du ange både start- och slutdatum för perioden

När du har valt vad du vill se i filtret klickar du på Visa längst till höger.

Spara filter

Du kan spara dina filter så att du inte behöver anpassa ditt filter manuellt varje gång.

Klicka på den lilla pilen bredvid knappen Visa och välj Spara detta filter. Härefter kommer du alltid kunna hitta ditt sparade filter genom att klicka på den lilla pilen.

Om du vill använda ett standardfilter kan du under Sidinställningar (Klicka på kugghjulet i översta högra hörnet) ange ett av dina sparade filter som standardfilter. Om du markerar Hämta data automatiskt så kommer data som styrs av detta filter visas direkt när du landar på sidan.

Medarbetarlista

Listan visar medarbetare utifrån de inställningar du gjort i filtret.

Som standard markeras varje medarbetare i rutorna längst till höger. Om en medarbetares data inte ska överföras, tar du bort markeringen genom att klicka i rutan.

Om fältet längst ut till höger är gråtonat har medarbetaren inte fått något medarbetar-ID på medarbetarkortet i TimeLog.

Om du använder DataLøn eller Zenegy

Klicka på Överför lön för att överföra markerade lönedata till ditt lönesystem.

OBS! Om du i din lista har gulmarkerade medarbetare är et för att dessa personer inte är sammankopplade med lönesystemet. Det gör du i konfigurationen i systemadministrationen.

När överföringen är klar ska den enskilda medarbetarens löneinformation attesteras i lönesystemet innan själva löneöverföringen görs. Det måste du göra efter varje överföring.

Om du använder andra integrationer

Klicka på Generera fil så du får en fil du kan importera i lönesystemet. Om en medarbetare inte har ett ID är kryssrutan gråtonad och du får inte med data för medarbetaren.

Om du vill överföra lönedata för denna medarbetare måste du först lägga in ett ID under medarbetarkortet och sedan skapa en ny fil.

Notera att om du öppnar det exporterade filen t.ex. I Excel innan du har importerat den till löneprogrammet kan data i filen komma att ändras. Detta kan skapa ett felmeddelande vid import i lönesystemet.

Kom ihåg att aktivera funktionen för de behörigheter som ska ha åtkomst till den. Läs mer om behörighetshantering genom att klicka här

Överföringens status

Oavsett vilken integration du använder får du en status på överföringen i rapporten Integrationslogg.