Attestera resekostnader och utgifter

Introduktion

TimeLog ger möjlighet till attestering av medarbetarens tillgodohavande (Utgifter/resor).

Beskrivning

Attestering av resekostnader samt utgifter

• Välj Medarbetare för att se medarbetarens utgifter, eller Alla medarbetare för att se en samlad översikt över alla medarbetares utgifter.
  • Välj eventuellt en Utgiftstyp och en Betalningssätt för att precisera visningen. (Utgiftstyperna och betalningsmetoden upprättas i Systemadministrationen/Rapporteringar).
  • Välj Attestering: Alla, Attesterade poster eller Ej attesterade poster. Välj Ej attesterade poster för att få fram en lista på ej behandlade utlägg.
  • Välj den Standardperiod i valmenyn eller ange datum i Period fälten.
  • Klicka på Visa för att framställa listan.
  • Listan över utgifter ger möjlighet att attestera och samtidigt bestämma om utgiften kan/ska faktureras, d.v.s. ska uppträda i listan över fakturerbara poster i debetlistan. Markera boxen Attesterad för de poster som kan attesteras och markera Ej fakturerbar för de utlägg som inte skall faktureras till en kund.
  • Klicka på Uppdatera för att genomföra handlingen.

Särskilda anteckningar

Använd attestering av utlägg för att attestera medarbetarbetalda utlägg som skall återbetalas. Därmed kan medarbetaren sölja med i när utgiften eller en reseräkning är behandlad. Attesteringsmöjligheten kan utvidgas med Kontrollerad och Utbetald under Allmänna inställningar i Systemadministrationen.