Single Sign On (SSO)

Introduktion

Du kan använda SSO om du har en Professional- ellerEnterprise-version där du har valt funktionen ”Avdelningar och internationella medarbetare”.

Beskrivning

Med Single Sign On via Microsoft Azure Active Directory, AD FS med WS-Federation, AD FS med SAML (under utveckling) eller Google Workspaces Identity ser du till att dina medarbetare kan logga in i TimeLog med sina vanliga inloggningsuppgifter.

Fördelarna för dig som användare är att du slipper logga in i flera olika appar och att du bara behöver komma ihåg ett enda lösenord.

Fördelarna för företaget är att SSO ökar både produktiviteten och säkerheten. Det är ni som kontrollerar och förvarar inloggningsuppgifter och lösenord. Inget sparas i TimeLog.

Dessutom innebär SSO att ni styr åtkomsten till TimeLog centralt. Då blir det enkelt att stoppa åtkomsten till TimeLog (och andra system) om en medarbetare slutar på företaget.

Observera: Single Sign On är inte en integration mellan TimeLog och er AD. Det ser bara till att inloggningsuppgifter och lösenord styrs centralt. Medarbetarna synkroniseras inte automatiskt mellan de båda systemen. Nya medarbetare måste läggas in manuellt i TimeLog och ha samma användarnamn som du anger i er AD. Ni måste även ange medarbetare som inaktiva och ta bort licensen i TimeLog manuellt.

Vi har samlat alla tekniska uppgifter, hjälp att konfigurera det och priser åt dig på den här sidan.