Dataöverföring mellan TimeLog och Business Central

Introduktion

Här får du en översikt över vilka TimeLog-data som förs över till vilka fält i Business Central.

Beskrivning

Först går vi igenom funktioner och begränsningar för varje område av integrationen.

Kunder

Kunder kopplas ihop när integrationen skapas, och du bestämmer hur nya kunder i TimeLog och Business Central ska kopplas ihop. Välj mellan de här konfigurationerna:

• Från TimeLog till Business Central
  • Från Business Central till TimeLog
  • Till/från TimeLog till/från Business Central
  • Automatisk koppling av kundnamn om moms-nr är identiskt i båda systemen, samt överföring av fakturakontaktperson till Business Central

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner på en faktura i TimeLog förs över till Business Central tillsammans med fakturorna om du har aktiverat det under kundens konfiguration. Kontaktpersoner på kunder i Business Central förs över till TimeLog om Business Central är master för kunddata.

Finanskonton

Finanskonton i Business Central importeras när integrationen skapas. Finanskonton i Business Central kan inte föras över, ändras eller tas bort från TimeLog. I TimeLog motsvarar finanskonton artikelnummer.

Fakturor

Det är bara bokförda TimeLog-fakturor som kan föras över till Business Central och där läggs de in som fakturautkast. Om du ändrar ett fakturautkast i Business Central uppdateras fakturan inte i TimeLog.

TimeLogs fakturaspecifikation kan föras över tillsammans med fakturan och den bifogas som dokument till fakturan i Business Central om du aktiverar det i konfigurationen i TimeLog.

Fakturarader

TimeLog för över beskrivning, antal och sats till Business Central.

Fältet Enhet på en TimeLog-faktura förs inte över till fakturautkastet i Business Central. Enhetskoden väljes på fakturaraden i Business Central.

Business Central kan ta emot fakturarader som bara innehåller text.

Valuta

Du ska se till att de valutor du använder på dina fakturor i TimeLog även är tillgängliga i Business Central. Annars kan du inte föra över din faktura från TimeLog till Business Central.

Medarbetare

Kundägare i TimeLog förs över till Kundkort och Säljarkod i Business Central.

Medarbetare i TimeLog som anges som intern referens på en faktura förs över till Referens på fakturautkastet i Business Central.

Dimensioner

TimeLog stöder överföring av dimensioner tillsammans med TimeLog-fakturor till Business Central. Du konfigurerar kopplingen av dimensioner i konfigurationen av integrationen.

Du kan föra över de här dimensionerna till Business Central:

• Projektnummer/-namn
  • Fakturans avdelningsnummer/-namn
  • Medarbetarens avdelningsnummer om fakturaraden innehåller en medarbetares registreringar

Utgifter

TimeLog kan exportera projektutgifter till Business Central inkl. finanskonto och bild av faktura/kvitto. Du måste uppdatera TimeLogs utgiftstyper med finanskontonummer från Business Central.

Inköpsfakturor kan importeras från Business Central till TimeLog. Vid importen kontrollerar TimeLog om utgifterna har exporterats tidigare från Business Central till TimeLog.

För optimal import måste TimeLogs utgiftstyper uppdateras med finanskontonummer från Business Central.

Projekt

TimeLogs projektnummer/projektnamn kan föras över till Business Central som dimension.

Projektaktiviteter

Projektaktiviteter förs inte över till Business Central.

Allokeringar

Allokerade medarbetare förs inte över till Business Central.

Tidrapporteringar

Tidrapporteringar förs inte över till Business Central.