Bokföringsperioder

Introduktion

Använd bokföringsperioder till att stänga för ytterligare tidrapportering och nya utgifter eller för att både stänga för nya tidrapportering/utgifter samt fakturering.

På så sätt säkrar du att din ekonomirapporering inte ändrar sig av att tidrapportering och fakturering utförs i efterhand utan att du vet om det.

När du stänger möjligheten att rapportera kommer systemet automatiskt att sätta värden på tidrapporteringar för fast prisprojekt och fast prisaktiviteter (om du inte använder intäktsföring). Därmed kommer du kunna se det estimerade värdet av dina fast prisprojekt.

Läs mer om konfigureringen av värdeberäkningsmodellen för fast prisprojekt här.

Beskrivning

På denna sida stänger du bokföringsperioderna. Under Filter väljer du vilket års bokföringsperioder du vill se.

I tabellen ser du de bokföringsperioder som skapats. Du kan välja att endast stänga för registreringar (tid och utgifter/resor om du vill försäkra dig om att det inte görs några registreringar medan fakturering pågår). När du är klar med faktureringen kan du sedan stänga bokföringsperioden för fakturering, så att inga ändringar görs i den ekonomiska rapporteringen på grund av att det tillkommer nya fakturor eller krediteringar i en period som är stängd. Detta är uteslutet om du stänger en bokföringsperiod.

En grå prick betyder att bokföringsperioden fortfarande är öppen. Bokföringsperioden stängs genom att klicka på den grå pricken och som sedan ersätts med en grön bock. Vill du öppna bokföringsperioden klickar du på bocken, så öppnas perioden igen.

När bokföringsperioden stängs gör TimeLog en värdekalkyl (inkomstförning) av tidrapporteringar som finns på fast prisprojekt och fast prisaktiviteter under den period som stängs. Värdekalkylen görs dock endast i TimeLog-installationer som inte har intäktsföring.

Särskilda anteckningar

När du stänger en bokföringsperiod utförs inkomstföring automatiskt på dina fast prisprojekt. Om du öppnar en stängd period kommer TimeLog att kreditera de automatiska intäktsbilagorna som bokfördes vid tidigare stängning av fast prisprojekten.