Valutaindstillinger

Introduktion

Benyt valutaindstillinger hvis I ønsker at benytte faste valutakurser i TimeLog.

Beskrivelse

Som standard benytter TimeLog et automatisk kursopslag hos https://exchangeratesapi.io ved oprettelse af projekter i en anden valuta end jeres standardvaluta. Men ønsker I selv at vedligeholde en eller flere valutakurser, skal opsætning udføres på denne side.

Aktivering af valutaer

Benyttelse og vedligehold af valutakurser aktiveres i sektionen Opsætning.

• Kolonnen ¤ (valuta) viser standardkoden (forkortelsen) for de forskellige valutaer.
  • Kolonnen Navn viser valutaens fulde navn.
  • Kolonnen Type fortæller om valutaen Automatisk bliver opdateret via kursopslag hos Nationalbanken, eller skal opdateres Manuelt af jer.
  • Kolonnen Opdateret viser datoen for den sidste opdatering.
  • Kolonnen Sats viser den aktuelle valutakurs.
  • Kolonnen Status viser med en grøn markering om valutaen kan benyttes i projekter.

Oprettelse af ny valuta

Opret en ny valuta med klik på Ny valuta og skriv forkortelsen for valutaen, valutaens fulde navn og den ønskede kurs. Klik på Gem for at tilføje den nye valuta til TimeLog.

Skal en valuta rettes, klikkes enten på forkortelsennavnet eller rediger-ikonet til højre for den ønskede valuta. Hvis du vil ændre kursen, skal Angiv valutakurs være sat til Manuel, og du kan rette den viste kurs. Klik på Gem for at tilføje ændringen til TimeLog.

Skal der ændres Status på flere valutaer på én gang, skal afkrydsningsfeltet til højre for de ønskede valuta markeres og den ønskede handling vælges fra valglisten. Klik på Gem for at udføre handlingen.

Specielle bemærkninger

Benyttet valuta kan ikke slettes, men skal deaktiveres for ikke at kunne vælges i nye projekter.

Ændringer af valutakurser påvirker ikke bogførte fakturaer, men slår igennem på nye projekter og fakturaer.