Standardindstillinger for nye projekter

Introduktion

I Systemadministration -> Projekter -> Standardindstillinger for nye projekter kan du lave opsætningen af standardindstillinger til oprettelse af nye projekter.

Beskrivelse

Du kan ændre på standardindstillingerne på nye interne og eksterne projekter, som bruges såfremt du ikke vælger andet i oprettelsen.

Det sparer dig tid i projektoprettelsen, og samtidig ensretter du dine projekter og sikrer højere datakvalitet på både interne og eksterne projekter.

Opsætning

Du har de samme indstillingsmuligheder for både interne og eksterne projekter, og de er delt ind i tre sektioner:

1. Standardopsætning for nye projekter
  2. Standardopsætning for nye opgaver
  3. Standardopgaveplan for nye projekter

1. Standardopsætning for nye projekter

• Projektstatus: Vælg om dit projekt er I tilbud, Godkendt eller I gang
  • Projekttype: Vælg mellem de projekttyper, som du har oprettet under Projekttyper
  • Projektkategori: Vælg mellem de projektkategorier, som du har oprettet under Projektkategorier
  • Tidsregistrering: Denne er altid slået til og kan ikke ændres af dig
  • Tidsregistrering for: Vælg om tidsregistrering skal være tilladt for
    • Allokerede medarbejdere (anbefalet)
    • Alle medarbejdere
    • Alle i afdelingen
    • Alle i ressourcegruppen
  • Standardtimepris: Vælg mellem de timepriser, som du har oprettet under Økonomi -> Timepriser eller medarbejderens standardtimepris sat på medarbejderkortet
  • Standardafregningsmodel: Vælg mellem de afregningsmodeller, som du har aktiveret under Projektfakturering

2. Standardopsætning for nye opgaver

• Status: Vælg om opgaven er I gang eller Ikke startet. Vær opmærksom på, at opgaven skal være i gang, inden der kan registreres tid på den
  • Markér om opgaven er fakturérbar
  • Markér om opgaven skal være del af kapacitetsberegningen i ressourceplanlæggeren

3. Standardopgaveplan for nye projekter

Du har fire forskellige muligheder for at oprette opgaver som standard:

• Opret ingen opgaver (tom opgaveplan)
  • Opret en opgave med samme navn som projektet
  • Opret en opgave ved navn: Her kan du selv bestemme navnet på opgaven og vælge, om den skal være en planlægningsopgave i ressourceplanlæggeren
  • Opret fra projektskabelon: Vælg en skabelon fra listen og bestem hvordan milepæle skal tildeles:
    • Iht. skabelon: Tager ejerne fra skabelonen og lægger på milepælene
    • Projektleder
    • Sælger (på projektet)
    • Medarbejder: Vælg mellem de aktive medarbejdere, som er oprettet i dit TimeLog

Alle indstillinger gælder kun for nye projekter, som du opretter, efter du har ændret på opsætningen.