Løngrupper

Introduktion

På denne side kan du oprette, redigere og deaktivere løngrupper, så de passer til jeres rapporteringsbehov.

Beskrivelse

Du kan bruge løngrupper til at differentiere løn- og fraværskodeopsætningen for dine medarbejdere, hvilket er en stor fordel, hvis du fx har medarbejdere på forskellige overenskomster.

Forudsætninger

Du skal have klaret en række indstillinger, inden du kan gøre brug af løngrupper i TimeLog.

1. Aktivering i systemadministration
    Du skal gøre brug af vores avancerede løntidsregistrering, som du slår til på forsiden af systemadministrationen under Personalestyring.

2. Opsætning af medarbejdermodul
    Når du har slået funktionen til, skal du under Medarbejdere -> Opsætning af medarbejdermodul vælge at aktivere løngrupper. Det slår automatisk både løntidskonti og løntidsspecifikation til, som giver dig mulighed for at oprette flere lønkoder samt vise dem i timesedlen hos dine medarbejdere. Når du slår løngrupper til, lægger systemet automatisk en standard løngruppe ind, hvor dine eksisterende koder er tilgængelige.

3. Opsætning af løntidskonti samt løn- og fraværskoder
    Du skal have lavet din avancerede opsætning, så du får de korrekte muligheder ind i dine forskellige grupper.

Filter

Øverst på siden finder du filteret, hvor du kan vælge, om du vil se aktive, inaktive eller alle løngrupper. Du ser som standard kun de aktive løngrupper. Vælger du Vis som liste, får du en liste over dine løngrupper. Vælger du Vis som matrix, får du en liste over dine løngrupper samt overblik over hvilke løntidskonti, der er aktiveret på hvilke løngrupperne.

Løngrupper

I tabellen ser du en oversigt over dine løngrupper, og du har mulighed for enten at oprette en ny gruppe eller kopiere en eksisterende.

Hvis du får vist resultaterne som en liste, kan du via burgermenuen på løngruppen redigere selve gruppen eller tilføje en løntidskonto. Burgermenuen på selve løntidskontoen, kan du bruge til at fjerne kontoen fra gruppen.

Får du vist resultaterne som matrix, kan du nemt tilføje og fjerne løntidskonti ved at klikke på den grå prik eller det grønne flueben i kolonnen.

Oprettelse af ny løngruppe

Du opretter en ny løngruppe ved at klikke på knappen Ny løngruppe i listevisningen, som åbner dine redigeringsmuligheder:

• Navn: Her indtaster du navnet, som skal vises på medarbejderkortene
  • Beskrivelse: Her kan du indtaste oplysninger om gruppen, så du ikke er i tvivl, om det er den rigtige gruppe, som du redigerer på et senere tidspunkt

Nederst har du mulighed for at vælge, om normtid, difference samt flexudregning skal vises i timesedlen for medarbejdere i løngruppen.

Til højre på løngruppen bestemmer du, om løntidsregistreringen bruges og skal vises i timesedlen. Hvis du ikke sætter markering i Timeseddel, kan dine medarbejdere ikke registrere tid på de løn- og fraværskoder, som du har sat op på dine løntidskonti.

Husk at klikke på Gem, når du har lavet dine indstillinger.

Tilføj løntidskonti til løngruppe

Når du har oprettet din løngruppe, skal du huske at tilføje de løntidskonti, som dine medarbejdere skal kunne registrere tid på. Det gør du nemmest ved at skifte til Vis som matrix i filteret øverst på siden. Det giver dig mulighed for at tilføje løntidskonti nemt ved at klikke på den grå prik under hver konto. Dine ændringer gemmes automatisk, når du har klikket dig igennem.

Opdatering af medarbejderkort

Når du har lavet din opsætning af løngrupperne, skal du huske at vælge den rigtige gruppe på de enkelte medarbejderes medarbejderkort. Det giver dine medarbejdere en ny visning i timesedlen, hvor de kan foretage deres registreringer på både fraværs- og lønkoder. Registreringer på koder, som de tidligere har haft adgang til, vil stadig vises historisk i timesedlen samt rapporter.

Vedligeholdelse

Hvis du på et senere tidspunkt tilføjer en ekstra løntidskonto, skal du huske at sætte den på de rigtige løngrupper efterfølgende. Det gør du nemmest ved at skifte til Vis som matrix i filteret øverst på siden. Det giver dig mulighed for at tilføje løntidskonti nemt ved at klikke på den grå prik under hver konto. På samme måde kan du fjerne en løntidskonto ved at klikke på det grønne flueben. Dine ændringer gemmes automatisk, når du har klikket dig igennem.

Hvis du vil deaktivere en løngruppe, skal du i listevisningen klikke på fluebenet i Status-kolonnen. Du skal sikre dig, at alle dine medarbejdere har den rigtige gruppe tilknyttet, inden du laver ændringer, da du ikke kan deaktivere en gruppe, som er valgt på en eller flere medarbejdere.

Specielle bemærkninger

Hvis du skal have en løngruppe uden flex og afspadsering, så skal afspadseringskoden ligge på sin egen løntidskonti samt have sin egen fraværskode.