Milepæle

Introduktion

Milepælen er et evalueringspunkt i projektet, hvor det fortsatte forløb af projektet kan afgøres.

Beskrivelse

Ved at udarbejde en milepælsplan i projektet deles projektet op i mindre og mere håndterbare grupper. Formålet er bl.a. at sikre, at de leverancer og delleverancer som skal nås i forløbet, er formuleret entydigt og kan kommunikeres til andre.

Opret en milepæl

• Åben projektets projektplan og klik på Ny milepæl og sektionen Ny milepæl åbner øverst i projektplanen.
  • WBS-nr. udfyldes automatisk, og angiver placeringen i projektplanen. Ændres nummeret, vil milepælen blive placeret ifølge det nye WBS-nummer.
  • Skriv et sigende Navn til milepælen. Milepælens navn vil fremgå af projektplanen, efter den er gemt.
  • Angiv milepælens Dato hvor projektets milepæl skal evalueres. Benyt kalenderikonet eller skriv datoen direkte i feltet.
  • Vælg milepælens Ansvarlig (ejer) i valglisten. Milepælen bliver efterfølgende listet under notifikationer på medarbejderens hovedmenu med , indtil den angivende dato overskrides, og markeringen skifter til .
  • Klik på Gem knappen for at tilføje milepælen til projektplanen, og sektionen lukkes automatisk. Klik på [Annuller] for at lukke sektionen.

Milepæle kan flyttes til en ny placering på samme måde som opgaver.

Vedligeholdelse af milepæle

• Vælg Redigèr fra menuen eller [Redigér] yderst til højre ud for milepælen, og ret de ønskede informationer.
  • Markér Status feltet, hvis milepælen skal afsluttes.
  • Klik på Gem knappen for at tilføje ændringerne til projektet.
  • Navnet på milepælen kan også ændres ved at dobbeltklikke på navnet og skrive et nyt navn. Milepælens Slutdato og Status kan ændres ved at klikke i de ønskede felter, og den nye dato/status tilføjes til feltet.
  • Klik på Gem for at tilføje ændringen til projektet.

Milepæles placering i projektplanen kan flyttes på samme måde, som man flytter opgaver indenfor et projekt.

• Du placerer musens pil i det skraverede felt yderst til venstre for den milepælen, der skal flyttes.
  • Benyt klik-og-træk til at flytte milepælen til den nye placering. WBS-nr. for Milepæle og Opgaver bliver automatisk opdateret til den nye opbygning i projektplanen.