Dataudtræk: Projektbaselines

Introduktion

Denne rapport giver et overblik over ændringer og fremdrift på et projekts indstillinger og budgetter. Rapporten er baseret på de baselines, som er oprettet på et projekt og fungerer dermed som en statuslog, hvor du kan sammenligne forandringen på projektet siden sidste baseline. En baseline er et øjebliksbillede af indstillinger og økonomiske data på et projekt.

For at få data i denne rapport kræver det, at du manuelt tager en baseline på et projekt. Se yderligere forklaring under Bemærk nedenfor.

Beskrivelse

Vælg det projekt, som du vil se baselines for samt for hvilken periode og tryk Vis. Undlader du at indsætte start og slutdato, får du vist alle baselines, der er lavet på projektet.

Du får nu en linje for hver baseline, der er blevet taget på projektet med de tilhørende data og indstillinger, der var registreret i det øjeblik, baselinen blev taget.

Her er en forklaring til de forskellige kolonner:

Baseline: Her kan du se af hvem og hvornår, der er taget en baseline.
Projektindstillinger: Her kan du se de overordnede indstillinger og statusser på projektet.
Budget (timer): Her ser du det timebudget og den kontraktsum, som er indtastet på projektet.
Realiseret (timer): Her ser du det aktuelle forbrug af timer på projektet.
Budget (¤): Her ser du det samlede økonomiske budget og kontraktsum på projektet i jeres standardvaluta.
Realiseret (¤): Her ser du den realiserede værdi, der er baseret på de registreringer og fakturaer, som er foretaget på projektet. Beløbene vises i jeres standardvaluta

Ønsker du at arbejde videre med data for bedre at kunne analysere fremdriften på projektet, så kan du eksportere data til Excel for videre analyse.

Specielle bemærkninger

Du laver en baseline på et projekt ved at trykke på Lynet i øverste højre hjørne, som findes på alle projektets sider. Her trykker du Ny baseline og angiver en note. Du vil herefter kunne se alle baselines i denne rapport.

Når du tager en ny baseline, tager du også et øjebliksbillede af kontrakterne på projektet. Du finder en oversigt over disse i rapporten Kontraktbaselines.