Nulstil løntidskonto for flere medarbejdere

Introduktion

I lønadministrationen kan du nulstille en løntidskonto for flere medarbejdere på én gang.

Beskrivelse

Nulstillingen bruges fx ved årsskiftet, hvor der skal startes en ny saldo for de enkelte løntidskonti.

Ud fra den dato du vælger, lægger systemet en registrering med modsat værdi af saldoen ind.

I kommentarfelterne kan du evt. tilføje en tekst, hvor du forklarer årsagen til nulstillingen. Det er en god hjælp for dig og din medarbejder, så I senere hen kan huske, hvilken aftale I havde lavet. Kommentaren kan ses i den personlige løntidsspecifikationsrapport.

Til sidst klikker du på knappen Gem.

Specielle bemærkninger

Når du nulstiller en løntidskonto, vil systemet automatisk oprette en ny postering på løntidskontoen på den valgte dag. Ny postering = -1 * saldoen for dagen inden nulstillingsdatoen. På denne måde vil saldoen på den dag være 0 + saldoen for selve dagen.

Eksempel: Hvis du gerne vil have en nulstilling fx ved årsskiftet, så sætter du datoen til 1. januar.

Vær opmærksom på, at hvis der oprettes nye posteringer før nulstillingens dato, enten ved at registrere tid eller ved at lave en manuel justering, vil det ikke resultere i en ny nulstilling af løntidskontoen. Det kan påvirke saldoen, så den for den valgte dag ikke går i 0.

Sidst opdateret 03 jan 2022