Lønadministration

Introduktion

Lønadministrationen er til dig, der håndterer tildeling af bl.a. ferie, ferie-fridage og holder styr på saldi på fx flex, barsel og fri uden løn. Det er også her, at du laver en nulstilling eller justering af medarbejdernes saldi.

Beskrivelse

Filtrering

Øverst på siden i Filter vælger du de kriterier, som du vil søge efter.

Filteret er inddelt i to områder:

Vis:
Her vælger du de kriterier, som du vil søge ud fra fx afdeling, løngruppe, medarbejder og løntidskonto. Du skal som minimum vælge en løntidskonto og en periode i dit filter for at kunne se data.

Visningsmuligheder:
Her vælger du andre parametre til at indsnævre din søgning.

• Vis alle kolonner: Marker denne mulighed, hvis du fx gerne vil se kommentarer på posteringerne

Lønposteringer

I resultatlisten får du vist dine søgeresultater. Du skal se dem som en bankkonto, du kigger på, hvor du indsætter en saldo (når du laver en justering og fx tildeler ferie), og der bliver trukket fra saldoen via medarbejderens registreringer og normtid.

Fra resultatlisten kan du:

• Skabe dig overblik over alle posteringer
  • Folde resultatet sammen og få et simpelt overblik

Ved at trykke på burgermenuen ud for hver medarbejder kan du:

Over resultatlisten har du en handlingsmenu, som kan hjælpe dig til at tilføje justeringer eller nulstille saldi for flere medarbejdere på én gang samt slette manuelle justeringer.

Vær opmærksom på, at hvis du har opsat lønregler med automatisk optjening, bliver de posteringer tilføjet justeringer. For at gøre det nemt for dig og dine medarbejdere at følge udviklingen på de forskellige konti, kan du ikke slette de automatiske posteringer. Du kan i stedet lave en nulstilling, hvis der skal fjernes en postering.

Specielle bemærkninger

Opsætningen af de forskellige løntidskonti og løngrupper laves af din systemadministrator inde i systemadministrationen.

Hvis du skal styre efter overenskomster og har mange forskellige løntidskonti, anbefaler vi at få assistance af en af vores dygtige konsulenter, som kan hjælpe dig i mål, så du får den korrekte opsætning fra starten. Du kan læse mere om dine muligheder her.

Personlige indstillinger

Det er muligt at gemme dine filtre, så du ikke manuelt behøver at indstille dit filter hver gang.

Klik på den lille pil ved siden af knappen Vis og vælg Gem dette filter. Herefter vil du altid kunne finde dit gemte filter, når du klikker på den lille pil.

Hvis du har et filter, som du ønsker skal være standard, kan du under Sideindstillinger (klik på tandhjulsikonet i øverste højre hjørne) vælge, hvilket af dine gemte filtre, du vil benytte som standardfilter. Hvis du markerer Hent data automatisk, så vil data baseret på dette filter blive vist med det samme, når du kommer ind på siden.