Redigér kunde

Introduktion

På kundekortet får du et overblik over alle de informationer, som I har samlet om kunden. Der er også direkte link til de forskellige projekter på kunden samt status på, hvor meget kunden er blevet faktureret for gennem tiden. Dermed har du et godt overblik over kundens aktiviteter.

Beskrivelse

Du kan altid nemt rette informationer på kundekortet samt se, hvem der sidst har opdateret informationer på kortet.

Kundekortet er delt op i forskellige sektioner og du kan lukke hver sektion, hvis du ikke er interesseret i at se alle detaljer hele tiden. Systemet husker det, så næste gang du kommer ind på et kundekort, vil du have samme overblik.

Øverst ser du kundens navn, og hvem der er intern ejer på kunden. Det er muligt at angive branche og kundestatus. Disse valglister kan du selv redigere fra Systemadministration -> Kunder.

Har I slået Kaldenavn til, så kan du angive hvis kunden også kendes under et andet navn, fx hvis kunden har skiftet navn på et tidspunkt. Kaldenavnet bliver også brugt til søgning under supersøgeren, så du altid kan finde kunden.

Kontaktoplysninger

Her ser du kundens besøgsadresse, som også vil bruges som fakturaadresse, hvis ikke andet er angivet på kunden. I højre side vil du se links til at finde vej via Google Maps, hvis du har indtastet jeres adresse i Systemadministration -> Kunder -> Opsætning af kundemodul. Du vil også kunne skrive en mail direkte fra kundekortet til en af dine kollegaer og så få den gemt som en kommentar på kundekortet. Når du sender en mail fra kundekortet, så vil din kollega også have et link direkte til kundekortet i e-mailen med hovedoplysningerne om kunden. Det gøres via linket Send e-mail….

Faktureringsadresse

Har du aktiveret denne funktion i Systemadministration -> Kunder -> Opsætning af kundemodul, så er det muligt at angive en separat faktureringsadresse, der er forskellig fra besøgsadressen under Kontaktoplysninger. Denne faktureringsadresse vil være den, som du ser på kundens faktura.

Økonomi

Her har du mulighed for at angive forskellige standardopsætninger på kunden, som bruges andre steder i TimeLog.

Viderefakturering af eksterne udgifter

Her kan du vælge om udgifter og indtastede kilometer, som standard altid skal være fakturérbare. Du kan også angive en standarddistance til kunden, så du slipper for at huske hvor mange kilometer, der er til kunden. Det kan også være, I har lavet en aftale om, at der er en maksimal distance, som kan faktureres til dem. Det kan du også angive her, og så er det ikke muligt at fakturere mere end det angivne antal kilometer per rejse.

Indstillinger for fakturering med fakturaskabeloner

Hvis du bruger One Click Invoicing, kan du også bestemme hvilken fakturaskabelon, der skal bruges som standard for din kunde.

Standard fakturaindstillinger

Her vælger du forskellige standardindstillinger for kundens faktura. Husk du altid kan ændre det på selve projektet eller på den enkelte faktura. Ved at sætte disse standardindstillinger, sparer du tid i hverdagen.

Hvis det er en kunde, som skal have tilknyttet EAN-nr. så skal der også markeres i OIOUBL (e-fakturering).

Filer

Denne sektion vises, hvis du har aktiveret vores SharePoint-integration. Læs mere om, hvordan du arbejder med SharePoint-dokumenter fra TimeLog i denne vejledning.

Grupper

I denne sektion vælger du selv, hvilke segmenteringskriterier, som I vil have mulighed for at søge på under Søg kunder. Du kan læse mere om opsætningen af grupper.

Det er også under denne sektion, at du finder en log ude i højre side, hvor du kan se, hvem der sidst har opdateret kunde, hvem der har oprettet den og om den er sammenkædet med en kunde i jeres økonomisystem, hvis I bruger en af vores standardintegrationer.

Kommentarer

Her ser du en oversigt over alle de kommentarer, der er tilknyttet kunden. Kommentarer bliver automatisk oprettet med d.d. og dit login. Du kan altid ændre dette, hvis du ønsker det.

Du ser som udgangspunkt de seneste tre kommentarer. Ønsker du at se alle kommentarer, så klik på linket Vis alle (XX kommentarer).

Kontaktpersoner

Her ser du listen over alle de aktive kontaktpersoner, som er tilknyttet kunden. Du kan klikke på kontaktpersonens navn, og så kommer du direkte over på kontaktpersonens kontaktkort. Markér i afkrydsningsfeltet, hvis du også ønsker at se inaktive kontaktpersoner. Klikker du på e-mailadressen åbnes der automatisk en e-mail op, så du kan skrive til kunden. Har I indbygget telefonsystem såsom Skype, så kan du også klikke på telefonnummeret og ringe op til kunden.

Projekter

Her ser du alle de projekter, som er oprettet på kunden. Har du adgang til Projekter i systemet, kan du klikke på projektnavnet og komme direkte over på projektet for at se flere detaljer.

Faktureret

Her får du overblik over, hvor meget I har faktureret kunden for samlet per år. Dermed får du hurtigt overblik over den samlede omsætning, som I har på kunden.

Hvis du bruger TimeLog CRM

Hvis du bruger TimeLog CRM, har du lidt flere muligheder.

Relationer

Her kan du se, hvis der er oprettet relationer til andre kunder eller kontaktpersoner i TimeLog.

Opgaver

Her kan du se alle de opgaver, der er oprettet på kunden og om de er planlagt, afsluttet eller annulleret. Klik på opgavens navn for at se flere detaljer.

Salgsmuligheder

Her ser du alle de salgsmuligheder, som I har oprettet på kunden og hvorvidt de er vundet, tabte eller stadig er i pipelinen.

Læs mere om håndtering af pipeline.

Specielle bemærkninger

Det er altid en god idé at se på jeres opsætning fra tid til anden, om der er noget, som du ønsker at ændre, eller funktioner du ønsker at tage i brug.

Gå til Systemadministration -> Kunder -> Opsætning af kundemodul og se, om der er ændringer i opsætningen, som kan hjælpe jer i hverdagen.

Benytter du en af TimeLogs standardintegrationer vil kundens kontaktoplysninger automatisk blive opdateret i dit økonomisystem, hvis der er ændringer, og hvis kunden i TimeLog er tilknyttet kunden i økonomisystemet.