Fakturakladder

Introduktion

I Fakturakladder kan du hurtigt skabe et overblik og søge efter fakturaer, kreditnotaer, indtægtsbilag og rykkere, som ikke er bogført endnu. Du kan søge efter kladder ud fra en række parametre herunder kunde, fakturanummer (eller en serie af numre), projekter og deres specifikke kontrakter, valuta og afdelingstilhørsforhold. Ikoner ud for de enkelte fakturaer gør det muligt at udføre bestemte handlinger, fx slette, udskrive og bogføre, direkte på den enkelte kladde eller for flere samtidig i én arbejdsgang.

Beskrivelse

Fakturakladder viser som standard alle fakturakladder uanset oprettelsestidspunkt og ejer. Dette kan så tilpasses gennem en række filtreringsmuligheder.

Filtrering

Under overskrifterne Vis og Vis detaljer udvælger du de søgekriterier, du ønsker at anvende. Ved siden af Vis-knappen er der en pil-ned funktion, som åbner muligheden for at gemme nuværende filter eller hente og køre tidligere gemte filtre.

Når der nedenfor tales om fakturakladder, så dækker det kladder på såvel fakturaer, kreditnotaer, indtægtsbilag og rykkere.

• Kunde: Vis kun fakturakladder på denne kunde
  • Projektleder: Vis kun fakturakladder, hvor denne projektleders projekter indgår
  • Projekt: Vis kun fakturakladder på dette projekt
  • Opgave: Vis kun fakturakladder, hvor denne opgave indgår – kan kun vælges, såfremt der først er valgt et projekt
  • Kontrakt: Vis kun fakturakladder, hvor denne kontrakt indgår – kan kun vælges, såfremt der først er valgt et projekt
  • Afregningsmodel: Vis kun fakturakladder, hvor denne model indgår (op til otte mulige)
  • Standardperiode: Vis kun fakturakladder oprettet i denne foruddefinerede periode
  • Periode: Vis kun fakturakladder med forventet fakturadato i denne periode
  • Fritekstsøgning: Fritekstsøgning søger på kundenavn, fakturaoverskrift og fakturabesked
  • Kundekontakt: Vis kun fakturakladder, hvor denne kontaktperson er sat som attentionperson på kladden
  • Sælger*: Vis kun fakturakladder, hvor projekter med denne person som sælger indgår
  • Partner*: Vis kun fakturakladder, hvor projekter med denne person som partner indgår
  • Afdeling, projekter*: Vis kun fakturakladder, hvor den valgte afdelings projekter indgår (kun tilgængeligt med afdelingsstruktur)
  • Afdeling, faktura*: Vis kun fakturakladder, hvor den valgte afdeling står som ejer af kladden. Som standard får kladden samme afdelingstilknytning, som den person der opretter kladden. Denne kan frit ændres inden fakturaen bogføres (kun tilgængeligt med afdelingsstruktur)
  • Fakturatype: Vis kun dokumenter af den valgte type (standard er fakturakladder og kreditnotakladder)
  • Fakturadesign: Vis kun fakturakladder, som anvender dette design.
  • Valuta: Vis kun fakturakladder i denne valuta.

*Disse filtreringsmuligheder kan være skjult, hvis de er slået fra i systemadministrationen, eller hvis de ikke er tilgængelige i din version af TimeLog.

Visningsmuligheder

• Vis ikke-klarmeldte: Vis også kladder, som ikke er markeret, som klar til bogføring endnu. Dette gøres på den enkelte kladde eller i resultatlisten. Se mere nedenfor
  • Vis totalbeløb: Vis en ekstra kolonne Totalbeløb inkl. moms i søgeresultatet
  • Vis moms: Vis en ekstra kolonne Moms i søgeresultatet
  • Vis intern note: Vis en ekstra kolonne Intern note i søgeresultatet. Intern note er et ekstra felt på fakturakladden, hvor man kan skrive oplysninger ind, som ikke skal på kundens faktura
  • Vis bogførte: Hvis denne er valgt, så medtages også bogførte fakturaer, kreditnotaer mv. i visningen for fuldstændighedens skyld. Det er ikke muligt at foretage handlinger på de bogførte fakturaer direkte på listen. Hvis man klikker på fakturanummeret i kolonnen Fakturanr., så åbnes fakturaen til gennemsyn

Resultatliste

Du åbner en kladde ved at klikke på Kladde i kolonnen Fakturanr. eller på ikonet Vis faktura. Du har mulighed for at sortere alle kolonner ved at klikke på overskriften.
Til højre for hver række er der et ikon, som har følgende betydninger:

• Grå cirkel: Faktura er ikke meldt klar til bogføring
  • Grønt flueben: Faktura er meldt klar til bogføring

Du kan skifte status enten ved at klikke på Klar til bogføring på den enkelte faktura eller ved at klikke og skifte status direkte på cirklen i resultatlisten.

Ikonerne i de enkelte fakturarækker giver dig mulighed for at udføre handlinger på den enkelte kladde. Klikker du på ikonerne, åbnes de tilhørende handlinger.

De seks ikoner er fra venstre mod højre:

• Redigér fakturakladde
  • Bogfør fakturakladde
  • Slet fakturakladde
  • Kopiér fakturakladde
  • Sæt Intern note på fakturakladde
  • Print fakturakladde

Markerer du flere markeringsbokse til højre for rækkerne i resultatlisten, kan valglisten Vælg handling udføre den valgte handling på flere kladder samtidig. Denne funktionalitet kan bl.a. benyttes til at bogføre alle de valgte rækker eller skifte status til Klar til bogføring. Klik efterfølgende på knappen OK for at udføre den valgte handling.