Standardinställningar för nya projekt

Introduktion

I Systemadministration -> Projekt -> Standardinställningar för nya projekt kan du göra konfigurationen av standardinställningar för att skapa nya projekt.

Beskrivning

Du kan ändra standardinställningarna på nya interna och externa projekt som används såvida du inte väljer något annat vid konfigurationen.

Det sparar tid när du ska skapa projekt och samtidigt gör du dina projekt enhetliga och skapar högre datakvalitet på både interna och externa projekt.

Konfiguration

Du har samma inställningsalternativ för både interna och externa projekt och de är indelade i tre sektioner:

1. Standardkonfiguration för nya projekt
  2. Standardkonfiguration för nya aktiviteter
  3. Standardaktivitetsplan för nya projekt

1. Standardkonfiguration för nya projekt

• Projektstatus: Välj om ditt projekt är Offert lämnad, Attesterat eller Igång
  • Projekttyp: Välj mellan de projekttyper du har skapat under Projekttyper
  • Projektkategori: Välj mellan de projektkategorier du har skapat under Projektkategorier
  • Tidrapportering: Det här alternativet är alltid aktiverat och du kan inte ändra det
  • Tidrapportering för: Välj om tidrapportering ska vara tillåten för
    • Endast allokerade medarbetare (rekommenderas)
    • Alla medarbetare
    • Alla på avdelningen
    • Alla i resursgruppen
  • Standardtimpris: Välj mellan de timpriser du har skapat under Ekonomi -> Timpriser eller medarbetarens standardtimpris som anges på medarbetarkortet
  • Standardprismodell: Välj mellan de betalingssätt du har aktiverat under Projektfakturering

2. Standardkonfiguration för nya aktiviteter

• Status: Välj om aktiviteten är Aktiv eller Ej startad. Observera att aktiviteten ska vara igång innan man kan rapportera in tid på den
  • Bocka för om aktiviteten är fakturerbar
  • Bocka för om aktiviteten ska vara en del av kapacitetsberäkningen i resursplaneraren

3. Standardaktivitetsplan för nya projekt

Du har fyra alternativ när det gäller att skapa aktiviteter som standard:

• Skapa inga aktiviteter (tom aktivitetsplan)
  • Skapa en aktivitet med samma namn som projektet
  • Skapa en aktivitet med namn: Här kan du själv bestämma namnet på aktiviteten och välja om den ska vara en planeringsaktivitet i resursplaneraren
  • Skapa från projektmall: Välj en mall ur listan och bestäm hur milstolpar ska tilldelas:
    • Enligt mall: Tar ägarna från mallen och lägger dem på milstolparna
    • Projektledare
    • Säljare (på projektet)
    • Medarbetare: Välj mellan aktiva medarbetare som har lagts in i ditt TimeLog

Alla inställningar gäller bara för nya projekt som du skapar efter att du har ändrat konfigurationen.