Grupper i CRM

Introduktion

Med TimeLog CRM kan du skapa Grupper för att kategorisera dina kunder, kontaktpersoner och försäljningsalternativ. Du gör konfigurationen i Systemadministration -> Kunder -> Grupper.

Beskrivning

Du kan skapa egna grupper/ämnen som ni vill ha information om för era kunder, kontaktpersoner och försäljningsalternativ. Det innebär att ni får en extra rullgardinsmeny i CRM, där dina medarbetare kan välja mellan de alternativ som du konfigurerar här. Alternativen kan sökas på olika sätt, och segmenteringen kan begränsas om ni så vill.

I systemadministrationen ser du en lista med de Grupper som har skapats, och du kan klicka på dem för att redigera dem.

Skapa en ny grupp

1. Klicka på Ny grupp
  2. Ange Namn
  3. Välj Typ.
    • Väljer du Textfält kan du ange en text i fältet i CRM
    • Väljer du Vallista kan du lägga in värden när du har klickat på Spara
      • Skriv namnet på värdet i fältet under Nytt värde.
      • Du kan markera vilken värde som ska vara standard.
      • Klicka på Spara
  4. Välj Område. Här väljer du om gruppen omfattar kunder, kontaktpersoner eller försäljningsalternativ

Här är några av de grupper som vi har sett hos andra kunder:

• Hur har vi kommit i kontakt med kunden (rekommendation, SEO, Adwords, Canvas etc.)?
  • Vilken konkurrent kämpade vi mot under säljprocessen?
  • Är kunden intresserad av att vara referenskund?
  • Vilken kategori är kunden? (A, B, C)