Branschkoder

Introduktion

Använd branschkoder för att gruppera dina kunder i olika branscher på kundkorten i CRM. Du gör konfigurationen i Systemadministration -> Kunder -> Branschkoder.

Beskrivning

Du aktiverar användning av Branschkoder längst upp under Konfiguration.

Filter

Längst upp på sidan hittar du filtret där du kan välja om du vill visa aktiva, inaktiva eller alla branschkoder. Som standard visas bara de aktiva. Klicka på Visa för att visa branschkoder i listan nedan.

Resultatlistan

Här ser du de branschkoder som redan finns i ditt system. Om du vill redigera en branschkod klickar du på namnet eller den lilla blyertspennan till höger. Radera genom att klicka på soptunnan.

Skapa en ny kundstatus

1. Klicka på Ny branschkod
  2. Ange Namn
  3. Klicka på Spara

Du kan t.ex. dela upp dina kunder i leadkategorierna A, B, C utifrån din säljstrategi eller ange t.ex. arkitekt, kommun, IT, marknadsföring, beroende på vad som passar för den marknad som du verkar på.

Du kan se dina projekt uppdelade i branscher i rapporten Arbete – Branscher, och du kan söka på branschkod i rapporten Datautdrag: Kunder.