TimeLog Tracker till Outlook

Introduktion

Lär dig hur du installerar TimeLog Tracker-appen för Microsoft Outlook.

Beskrivning

Konfigurering

Innan du kan fortsätta måste du ha aktiverat att användaren ska kunna använda Outlook-integration.

1. Sök fram medarbetaren via Sök medarbetare eller Supersökaren
  2. Klicka på pennsymbolen på medarbetarkortet
  3. Medarbetarkortet har en ruta för Outlook i Tillgång till tilläggsmoduler, bocka för den för att aktivera integrationen

Installation

Börja med att stänga ner Outlook. Integrationen kräver att Outlook avstängt.

1. Stäng ned Outlook-programmet, eftersom integrationen måste installeras innan du öppnar Outlook
  2. Gå till menyn Registrera
  3. Klicka på Tidrapporteringsappar
  4. Klicka på download-länken
  5. Kopiera din URL
  6. Sätt igång installationen och gå igenom alla stegen

Microsoft Outlook

• Öppna Outlook
  • Klicka på kalendern. Här kommer du nu att se TimeLogs logotyp i menyraden. Detta är själva plug-in:en. Om du klickar på den visas en logg med fel och meddelande TimeLog
  • Klicka för att skapa en ny händelse
  • Tast inn din URL
  • Ange din inloggningsinformation. Det är den samma som när du logger in på TimeLog
  • Klicka på Test settings. Om informationen är korrekt kommer fälten visas i grönt och strax därefter kommer du få tillgång till registreringspanelen till höger
  • Välj Kund, Projekt och Aktivitet
  • Ändra Kommentar, om du vill. Texten i kommentarsfältet tas automatiskt från ämneslinjen och det är den som registreras i din tidrapport. Även händelsens tidslängd kommer läggas in i tidrapporten
  • Spara händelsen

Om du ändrar data för händelsen i Outlook kommer ändringarna automatiskt föras över i TimeLog, men inte omvänt.

Vi har tagit fram en guide, som du kan läsa här. Du kan komma att behöva hjälp av din interna IT-administratör för att få det att fungera.

Särskilda anteckningar

TimeLog Tracker för Outlook stöder inte virtuelt Windows för Mac och du kan inte använda den till att skapa nya kalenderhändelser i din smartphone. Om du har skapat en händelse på din Windows-dator och överfört informationen till TimeLog kommer händelser dock flyttas med om du flyttar dem i Outlook via din smartphone.

Du kan inte lägga till aktiviteter på återkommande händelser

Microsoft Outlook-integrationen fungerar med följande versioner:

• Exchange server 2010 och nyare
  • Office 365

Observera att integrationen inte är integrerad i vår nya resursplanerare ännu, vilket innebär att du inte kan se planerade timmar i Outlook i resursplaneraren. Det kommer istället att visas på dagen för evenemanget i resursplaneraren.

TimeLogs Outlook-integration fungerar inte med TimeLog-tillägget på Windows på grund av säkerhetsregler. Om du stöter på problem kan du kontakta din IT-ansvarige. Tillägget finns i Outlook-programmet.

Senast uppdaterad 02 apr 2024