Datautdrag: Projekt ekonomiska bedömningar

Introduktion

Denna rapport ger en överblick över ändringar och framdrift i ett projekts inställningar och budget. Rapporten bygger på de ekonomiska bedömningar som har skapats för projektet och fungerar därför som en statuslogg, där du kan jämföra ändringar i projektet sedan den föregående ekonomiska bedömningen. En ekonomisk bedömning är en ögonblicksbild av ett projekts inställningar och ekonomi.

För att få fram data till denna rapport måste du manuellt skapa en ekonomisk bedömning för ett projekt. Se ytterligare förklaringar under Notera här nedan.

Beskrivning

Välj vilket projekt du vill se en ekonomisk bedömning för samt för vilken period, klicka sedan på Visa. Om du inte anger start- och slutdatum visas alla ekonomiska bedömningar som gjorts för projektet.

Du får nu fram en rad för varje ekonomisk bedömning som gjorts för projektet ̶ med tillhörande data och inställningar som fanns exakt när den ekonomiska bedömningen skapades.

Här följer en beskrivning av rapportens kolumner:

Ekonomisk bedömning: Här ser du vem som skapat en ekonomisk bedömning och när.
Projektinställningar: Här ser du alla generella inställningar och statusar för projektet.
Budget, (timmar): Här ser du timbudgeten och avtalssumman som finns registrerade på projektet.
Realiserat, (timmar): Här ser du den reella timförbrukningen i projektet.
Budget (¤): Här ser du den totala ekonomibudgeten och avtalssumman för projektet i er standardvaluta.
Realiserat, (¤): Här ser du det realiserade värdet som bygger på de registreringar och fakturor som du skapat för projektet. Beloppen visas i er standardvaluta.

Vill du arbeta vidare med data för att kunna analysera ändringar och framdrift för projektet bättre kan du exportera dina data till Excel.

Särskilda anteckningar

Skapa en ekonomisk beräkning för ett projekt genom att trycka på Blixt-symbolen överst till höger. Symbolen finns på alla projektsidor. Här klickar du Ny ekonomisk beräkning och skriver en anteckning. Därefter kommer du att kunna se alla ekonomiska beräkningar i denna rapport.

När du skapar en ny ekonomisk beräkning skapar du även en ögonblicksbild av projektets alla avtal. I rapporten Avtal ekonomiska bedömningar hittar du en översikt över dessa.