Reporting API

Introduktion

Vår Reporting API gör att du kan skapa egna rapporter med data från TimeLog, t.ex. på ett dashboard. Du hittar inställningarna i Systemadministrationen -> Integrationer och API -> Reporting API-inställningar.

Beskrivning

Vad är ett API?

Ett API är ett kommunikationsverktyg som gör att programvarusystem kan tala med varandra. Det gör att man kan skicka data mellan system och uppdatera i realtid så att du alltid har senast uppdaterade data på tvärs över systemen.

Några exempel:

• Information från TimeLog till dashboards i Power BI
  • Överföring av fakturor från TimeLog till ditt ekonomisystem
  • Överföring av lönedata för lönehandläggning i ditt lönesystem
  • Uppdatering av kontaktuppgifter från din hemsida till ditt CRM-system

Det finns flera fördelar med att använda ett API, t.ex.:

• Du sparar många manuella inmatningar när data kan flyta fritt mellan systemen
  • Du får korrekta data med fortlöpande realtidsuppdateringar
  • Det blir snabbare och enklare för dina utvecklare att utveckla nya lösningar och koppla ihop systemen i ditt IT-landskap

Hämta ut data från TimeLog med Reporting API

För att hämta ut data från TimeLog ska du göra en teknisk konfiguration.

1. Konfigurera ett ID och ett lösenord i TimeLog som du ska använda för att få åtkomst tillsammans med Site Code och TimeLog-URL
  2. Anpassa webbadressen (URL) i exemplet nedan så att den matchar uppgifterna från ditt TimeLog. X ska ersättas med ett tal och account name med det du också loggar in med på TimeLog: https://app[X].timelog.com/[account name]/service.asmx
  3. Följ stegen som vi beskriver på api.timelog.com. Du kan komma att behöva hjälp av din interna IT-administratör för att få det att fungera