Ändra kreditnotor

Introduktion

En kreditnota används som motpol till en faktura som blivit bokförd med fel uppgifter. Utöver att endast motsvara en faktura kan man i ett arbetsflöde i TimeLog både balansera och upprätta ett nytt fakturautkast som en kopia av den ursprungliga fakturan.

Beskrivning

Ändra en kreditnota

Du kan ändra en kreditnota utifrån en existerande faktura:

• Du kan ändra FaktureringsadressIntern referens och välja ny Fakturadesign. Ändra eventuellt det förutbestämda Fakturadatum som tilldelas i systeminställningar.
  • Rubrik och Meddelande blir automatiskt utfylla men kan ändras efter behov.
  • Kreditnotans fakturarader listar motpoler till den valda fakturan.

Bokför och återskapa en kreditnota

• Om du vill ändra en kreditnota, klicka på Bokför. Det ursprungliga fakturerade projektrapporteringarna blir aktiva och kan efterföljande faktureras på en ny faktura.
  • Om du klicka på Bokför och återskapa, bokföra du kreditnotan och TimeLog upprätta automatiskt ett nytt fakturautkast baserat på den ursprungliga fakturans projektrapporteringar.
  • Skärmbilden skiftar till Ändra fakturautkast med de ursprungliga fakturaraderna tillförda.