Roller og rettigheder

Introduktion

I TimeLog er der et rollelag mellem brugerne og funktionerne. Rollerne definerer hvilke rapporter og funktioner i TimeLog, som den enkelte medarbejder har adgang til.

Beskrivelse

Idéen er, at du opretter en rolle i TimeLog per funktionsprofil i virksomheden – fx bogholder, godkender, projektleder og lønmedarbejder. Derefter knyttes hver medarbejder til den eller de roller, som er relevante i forhold til dennes arbejdsopgaver i systemet.

Opret nye roller

Du opretter en rolle ved at navigere til Systemadministrationen -> Medarbejdere -> Rolle- og rettighedsstyring. Her klikker du på Ny rolle.

Det åbner et vindue hvor du

1. Angiver et rollenavn
  2. Indtaster en kort beskrivelse af rollen
  3. Vælger hvilke områder, som rollen skal have rettigheder til

Herefter åbner siden, hvor områderne er markeret og lister sider og indhold. Her kan du vælge, om medarbejderen skal have adgang til alle funktioner i det pågældende område. Husk også at angive rollens privilegier ude til højre, der bl.a. kan være med til at bestemme om medarbejdere med denne rolle kan registrere tid for sig selv og/eller andre.

Hvis rollen også skal have adgang til siderne i systemadministrationen, klikker du på Systemadministrationssider til højre og markerer hvilke sider, som rollen skal have adgang til. Vær opmærksom på, at alle siderne markeres, når du tilføjer et nyt område til en rolle.

Redigér roller

Vil du senere ændre rollens indhold, kan du nemt markere nye områder ved at sætte flueben i firkanterne ud for navnene, eller slette de områder, som rollen ikke længere skal have adgang til ved at trykke på skraldespanden ud for områdenavnet. Vær her opmærksom på, at ændringen gælder for alle medarbejdere med lige præcis denne rolle.

Slet roller

Hvis du gerne vil slette en rolle, så skal du klikke på skraldespanden ud for navnet. Hvis du gerne vil slette flere på én gang, så skal du markere dem i boksene ude til højre og derefter vælge Slet i Vælg handling-menuen øverst til højre. Husk at klikke OK for at gennemføre handlingen.

Vær opmærksom på, at du kun kan slette en rolle, hvis den ikke er knyttet til en aktiv eller inaktiv medarbejder.

Under Rettighedsoverblik kan du få vist en oversigt over, hvilke medarbejdere der har hvilke roller. Så kan du nemt finde ud af, hvor mange medarbejdere du skal redigere for at kunne slette rollen.

Specielle bemærkninger

Summen af alle roller bestemmer hvilke dele af TimeLog, som de enkelte brugere får adgang til. Medarbejdere skal have mindst en rolle, men kan også tildeles flere.

Har du brug for at give én medarbejder adgang til noget specifikt, kan du bruge den medarbejderspecifikke rolle, som du finder på medarbejderkortet under Søg medarbejdere -> Medarbejdernavn -> Redigér medarbejder -> Medarbejderspecifik rolle -> Redigér. Så kan du tilføje og slette områder, som beskrevet ovenfor. Det er også her, at du markerer hvilke roller, som medarbejderen skal have adgang til.