Projektstadier

Introduktion

Du opsætter dine projektstadier i Systemadministrationen -> Projekter -> Projektstadier.

Beskrivelse

Projektstadier svarer til ”Stages” i projektmodellen, PRINCE2. Dvs. de forskellige stadier som et projekt gennemløber i sin levetid. Projektstadier kan benyttes til fx projektsortering og søgning

Øverst på siden vælger du, om I skal bruge projektstadier eller ej. Derefter kan du oprette nye projektstadier ved at trykke på Nyt projektstadie. Her angiver du Navn og Sortering. Får du tastet forkert i Sortering, vil systemet automatisk vælge det næste tal i rækken. Har du fx angivet 10-30 i de første tre stadier, og du får skrevet 35 i det næste, bliver det automatisk rettet til 40.

Rækkefølgen i forløbet styres af feltet Sortering. Projektstadiet med den mindste værdi i sortering vises først. Projektstadiet med den største værdi i sortering vises sidst.

Hvis du vil redigere et projektstadie, klikker du på navnet eller den lille blyant ude til højre.

Ved at klikke på knappen Nulstil projektmodel slettes alle projekters informationer om projektstadier. Det sletter også al information om tidligere projektstadier. Funktionen skal kun benyttes, hvis du ønsker at starte forfra, eller hvis projektstadierne har været konfigureret forkert.

Specielle bemærkninger

Et typisk projektforløb kunne være:
1. Ide -> 2. Business case -> 3. Udvikling -> 4. Implementering -> 5. Afsluttet. Disse fem stadier oprettes i TimeLog som projektstadier.

Har du mange små projekter/opgaver kan projektstadier bruges til at styre, hvor de enkelte projekter/opgaver er i produktionsforløbet. Et projektforløb kunne være:

1. Tilbudsfase -> 2. Godkendt af kunden -> 3. I produktion -> 4. Afleveret til kunden -> 5. Faktureret.

Typisk indebærer overgangen fra et projektstadie til det næste en godkendelsesproces eller igangsætning af en anden forretningsproces.

Tilføjes der nye projektstadier til virksomhedens projektmodel vil disse kun blive tilføjet til nye projekter. Allerede etablerede projekter fortsætter med den projektmodel de er oprettet med.