Kørselssatser

Introduktion

I systemadministrationen -> Tids- og udgiftsregistreringer -> Kørselssatser får du overblik over de kørselssatser, som der er oprettet for dig og dine medarbejdere til brug ved kørselsregistreringer.

Beskrivelse

Her kan du oprette og vedligeholde de kørselssatser, som anvendes i forbindelse med kørselsafregning. Kørselssatsen er den omkostning, som medarbejderen refunderes per km der køres i egen bil. Omkostninger fra kørsel bliver automatisk til en projektudgift på det projekt, som kørslen tilknyttes. Denne omkostning kan viderefaktureres til kunden i TimeLogs faktureringsmodul.

Filter

Øverst på siden finder du filteret, hvor du kan vælge, om du vil se aktive, inaktive eller alle kørselssatser. Du ser som standard kun de aktive satser. Klik på Vis for at få vist dine satser i listen nedenfor.

Kørselssatser

Her ser du en liste over de kørselssatser, som er oprettet i systemet, og du har mulighed for at se, om kørslen godtgøres til medarbejderen, samt kostpris og salgspris per km på de enkelte satser. Du ser altid satserne per dags dato, da der kan ligge forskellige perioder på de listede satser. I oversigten kan du også se, om satserne er markeret som standard, og du kan deaktivere og aktivere satser ved at klikke på henholdsvis det grønne flueben og den grå prik.

Ude til højre kan du markere de enkelte kørselssatser og i handlingsmenuen vælge at slette eller skifte status mellem aktiv og inaktiv. Klik på OK og handlingen udføres automatisk.

Oprettelse af en ny kørselssats

Alt efter de indstillinger, som din systemadministrator har lavet i systemet, har du forskellige felter at udfylde på din kørselssats.

• Klik på Ny kørselssats
  • Angiv et beskrivende navn for satsen i tekstfeltet Navn
  • Hvis du har slået det til, kan du også angive Kontonr. i økonomisystem. Det giver dig mulighed for nemt at importere data som omkostninger i dit økonomisystem efterfølgende
  • Hvis kørsel med denne sats ikke skal godtgøres til medarbejderen, klikker du på Gem og din kørselssats er oprettet. Hvis kørsel med denne sats skal godtgøres til medarbejderen, sætter du flueben i Godtgøres og fortsætter opsætningen
  • Når du slår godtgørelse til, får du mulighed for at angive hvilke lønkoder fra lønsystemet, registreringerne skal lægges ind på. Hvis du har slået angivelse af skattepligtig andel til, vil du have to felter at udfylde: Et for den skattepligtige del og et for den skattefrie del
  • Markér Standard for egen bil, hvis kørselssatsen skal fungere som standardsats for biler, som dine medarbejdere selv opretter via vores TimeLog Mobile app
  • Klik på Gem

Redigering af kørselssatser

Du har mulighed for både at redigere selve kørselssatsen og perioden, som satsen er gyldig for.

Kørselssatser

Alt efter de indstillinger, som din systemadministrator har lavet i systemet, har du forskellige felter at udfylde på din kørselssats.

• Klik dig ind på den kørselssats, som du gerne vil redigere. Det giver dig mulighed for at redigere de samme felter som før
  • Redigér navn for satsen i tekstfeltet Navn
  • Hvis du har slået det til, kan du også rette Kontonr. i økonomisystem
  • Hvis kørsel med denne sats ikke skal godtgøres til medarbejderen, klikker du på Gem og din kørselssats er oprettet. Hvis kørsel med denne sats skal godtgøres til medarbejderen, sætter du flueben i Godtgøres og fortsætter redigeringen.
  • Når du slår godtgørelse til, får du mulighed for at angive hvilke lønkoder fra lønsystemet, registreringerne skal lægges ind på. Hvis du har slået angivelse af skattepligtig andel til, vil du have to felter at udfylde: Et for den skattepligtige del og et for den skattefrie del
  • Markér Standard for egen bil, hvis kørselssatsen skal fungere som standardsats for biler, som dine medarbejdere selv opretter via vores TimeLog Mobile app
  • Klik på Gem

Perioder

Under Perioder bestemmer du hvilke beløb, der gør sig gældende indenfor en given periode. Perioderne hjælper dig til at opdatere de enkelte satser år for år i stedet for at oprette nye. Det hjælper dig i administrationen af kørselsregistreringer, og du skal kun oprette en ny periode, hvis der ændres på beløbene.

I selve listen ser du de perioder, som allerede er oprettet i systemet. Alt efter dine indstillinger i Opsætning af udgifts- og rejseregistrering, har du seks eller syv kolonner i visningen:

• Startdato: Viser startdatoen for din kørselsperiode
  • Slutdato: Viser slutdatoen for din kørselsperiode
  • Godtgørelsesbeløb per km: Her indtaster du, hvilket beløb dine medarbejdere skal have udbetalt per km
  • Skattefri andel: Her angiver du den skattefrie andel, som ofte er fastsat af staten (hvis det er slået til under Opsætning af udgifts- og rejseregistrering)
  • Omkostning: Her indtaster du den omkostning, som lægges på projektet per kørt km. Omkostningen er typisk det samme som beløbet, der godtgøres per km
  • Salgspris: Her angiver du, hvor meget kunderne skal faktureres per km
  • Rediger/slet: Klikker du på blyanten kan du redigere perioden, og hvis du klikker på skraldespanden, kan du slette perioden

Ny periode

Du opretter en ny periode ved at klikke på knappen Ny periode, som giver dig følgende muligheder:

• Startdato: Viser startdatoen for din kørselsperiode
  • Slutdato: Viser slutdatoen for din kørselsperiode
  • Godtgørelsesbeløb per km: Her indtaster du, hvilket beløb dine medarbejdere skal have udbetalt per km
  • Skattefri andel: Her angiver du den skattefrie andel, som ofte er fastsat at staten (hvis det er slået til under Opsætning af udgifts- og rejseregistrering)
  • Omkostning: Her indtaster du den omkostning, som lægges på projektet per kørt km. Omkostningen er typisk det samme som beløbet, der godtgøres per km
  • Salgspris: Her angiver du, hvor meget kunderne skal faktureres per km

Se en demo af hvordan det virker her:

Sidst opdateret 24 maj 2023

Kørsel i TimeLog

Opret kørselssatser og perioder